Tuholaiset

”Riisihärkien” keskellä

Uusi vuosi alkoi vauhdikkaasti. Sunnuntaiaamuna käteen ottamani vehnäjauhopussi sisälsi hiukan enemmän kuin olin odottanut ja siitä alkoikin sitten ruokakaapin totaalinen tyhjennys ja siivous. Kutsumaton vieraamme oli saapunut parisen viikkoa ennen joulua uusissa vehnäjauhopussiessa. Ajattelin säästää hiukan kallisarvoista aikaa ennen joulua ja kävin ostamassa valkoiset vehnäjauhot kaupasta enkä suoraan tilalta niin kuin yleensä.

Lähemmin tutkittuna kutsumaton vieraamme paljastui riisihäröksi – lapsemme tosin nimesivät ne riisihäriksi, kun eivät sanaa kunnolla kuulleet. 😀  Ne ruokatavarat, jotka vaikuttivat puhtailta ovat nyt pakastimessa ja ne saavat olla siellä viikon, jotta voidaan olla ihan varmoja siitä, että uudet pikkuiset lemmikkimme ovat varmasti kuolleet. Pari viimeistä päivää onkin kulunut aika totaalisesti siivoamisessa ja myrkyttämisessä.

Uudet ruokatarvikkeet tullaan muuten säilyttämään purkeissa. Yhtään ainoaa kertaa en enää halua tällaista soppaa, jos sen vain voin välttää ja emmehän me edes ole vielä kuivilla. Myrkyttämistä ja tarkkailua jatketaan vielä jonkin aikaa.

Vaikka osa tuotteista saadaankin pelastettua pakastamalla niin hävikki on silti melkoinen. Ja kun ajattelee, että iso osa ruokatavaroista on luomua niin hävikki tuntuu jo kukkarossakin. Onneksi nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että ötökkäongelma on saatu hallintaan ja se on jo paljon. Toivoa sopii, ettei tule ikäviä takapakkeja emmekä tule tarvitsemaan tuholaistorjujaa.

Aika hyvät sivustot löysin myös koskien tuholaisia. Tässä niistä yksi: Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen Kodin kutsumattomat vieraat


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.