Tuholaiset

Metsästystä

Googletukset ja puhelu tuholaistorjujalle ovat kantaneet hedelmää. Riisihäröt ovat saaneet kyytiä ja huomenna postilaatikkoon pitäisi ilmestyä tuholaistorjujan lähetys, joka sisältää  useamman kappaleen feromoni liima-ansoja. Niiden avulla nähdään paremmin kuinka tehokkaasti olemme tuholaiset jo tällä puhdistuksella saaneet pois. Aika hiljaiselta vaikuttaa, mutta koska tykkäävät häröillä pienissä koloissa niin paras pelata varman päälle.

Kotiin on myös ilmestynyt liuta tiiviitä purkkeja, joihin saadaan sitten uudet ja osa vanhoista ruokatavaroista talteen. Ne tuotteet, jotka vaikuttavat saastumattomilta pakastetaan muutamaksi päiväksi ja purkitettaan. Pakastamalla myös muna-asteella olevat öttiäiset tuhoutuvat. Tuholaistorjuja mainitsi, että riisihärölle kelpaa melkein kaikki lukuunottamatta kahvia, sokeria ja suolaa. Ehkä pitäisi olla onnellinen, että otus ei ole sentään IHAN kaikkiruokainen!

Vahingosta viisastuneena, suosittelen lämpimästi tuotteiden pakastamista ja sen jälkeen purkissa säilyttämistä – etenkinkin kaikkien viljatuotteiden kohdalla ja tuskinpa se pahitteeksi olisi mausteidenkaan kanssa. Ainakin noilla toimenpiteillä pääsee paljon helpommalla ja säästyy monelta harmilta.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.