Arki,  Puutarha

Kevätmessut Kodin Terrassa ja kipaisu Muhevaisella

Torstai alkoi jo aamusta kauppakierroksella. Kodin Terrassa  alkoi Puutarhamessut ja siellä oli varsin käyttökelpoisia tarjouksia niin terassin puuöljystä kuin muustakin tuiki tarpeellisesta. Sainpa matkaani jonkin sortin ekologisempaa terassipesuakin, vaikka olin autuaasti unohtanut merkata sen ostoslistaani. Olipa mukavaa, että myyjä oli tarkkana ja kysyi asiasta. Säästyin toiselta ajokierrokselta. 🙂 Takapihan projektikin nytkähti taas himpun verran eteenpäin, kun muutama osa siihenkin tuli kaupasta eilen hankittua. Hyvä niin.

kuva_omenapuu

Viikonloppuna ei projekti tosin taida paljon edetä, vaikka mieheni työmatkalta onkin kotiutunut, sillä työt jatkuvat viikonloppunakin ja puutarhahommat saavat siis odotta vielä hetken aikaa. Tosin lapset ja minä taidamme siitä huolimatta jatkaa pihpuuhia, jotta saamme ainakin toisia nurkkia pihastamme  puunattua. Nekin työt pitää kuitenkin tehdä, joten tehdään sitten näin päin ja suunnitellaan takapihan projektia hiukan pidempään – pitenevät ajat vain tuppaavat yleensä poikimaan uusia suunnitelmia vanhojen lisäksi ja se saattaa joskus olla hiukan vaarallista ja työmäärää lisäävää. Toivotaan siis, ettei vastaavia viikonloppuja ole loputtomiin edessä tai voi olla, että vaatimattomana alkanut pihaprojektimme paisuu kuin pullataikina! 😀

Kodin Terran jälkeen suuntasimme taimihankinnoille Keravalle Muhevaiselle, joka taitaa muuten olla suosikkini kaikista käymistäni taimikaupoista. Plussana sekin, että sieltä  on jo vuosia saanut yrtintaimia luomuna ja päälle vielä kattavat ohjeet kasvin kuin kasvin kohdalla.

Kevätmessut Kodin Terrassa ja kipaisu Muhevaisella

Tälläkin kerta sain valtavan hienon opastuksen kuinka kasvatan omenapuuni säleikköomenapuuksi ja kotiin kantamani taimikin trimmattiin sopivaksi. Ruukkukin pussitettiin, jotta auto säästyi multakylvyltä. Kovin monessa paikassa ei näin todellakaan tehdä.

Samaisessa liikkeessä jaksan muuten joka vuosi ihastella Peikonpähkinää. Se on minusta niin kaunis käkkyräisine oksineen, mutta eipä sellaista ole vielä meille kotin kannettu, mutta ehkä joskus vielä.

kuva_peikonpahkinashopify visitor statisticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

 • TiV

  Heips! Muhevaiselta olen minäkin jo monena vuonna yrtit ostanut. Huippulaatua.
  Flunssa saavutti loppujen lopuksi minutkin koko talven jahdattuaan…. Jahka tässä tuhina loppuu, niin pitääkin käydä katsomassa kevään tuulet Muhevaisen valikoimista!
  Terv TiV

  • Maria/Luomulaakso

   On kyllä ihan paras paikka. <3 Itsekin suuntaan sinne parin viikon päästä uudelleen . Tuumivat, että kaipaamani oreganot voisivat silloin olla jo tulleet. Ja meidän oreganon tuotantomme on vielä liian vähäistä. 😀 Takapihalle pitäisi tulla vielä pieni oreganopenkki etupihalla oevien lisäksi.

   Aurinkoista viikonloppua sinne teille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.