Leipä / Sämpylät,  Leivonta,  Ruokakorin Reseptit,  Taikinajuuri

Punajuurileipä juureen

Punajuurileipä juureen

Punajuuri – kuten niin moni muukin juures – on leivässä herkkua. Punajuuri on porkkanan ohella yksi suosikeistani ja tämä punajuurileipä on ehdottomasti mieleinen koko perheellemme. Ajattelin lisätä tulevaisuudessa punajuuren määrän 100 grammaan, koska minusta leivässä saisi olla sitä vielä runsaamminkin, mutta tämäkin punajuurimäärä toimii ihan hienosti – ja olenpa minä tavannut ihmisiä, jotka eivät ihan niin paljon toivo juureksia leipäänsä. Eli kohtuus siis punajuurenkin määrässä – ainakin tällä kertaa. 🙂

300 g hapanjuurta
600 g vettä
50g kuivattua punajuurta
3 tsp suolaa
n. 900-1000 g vehnäjauhoja
oliiviöljyä

1. Sekoita juureen kädenlämpöinen vesi, punajuuret (jauhettuna, paloina tai molempina) ja suola.

2. Lisää melkein kaikki jauhot. Vaivaa taikinaa, lisää hetken päästä öljy ja tarvittaessa lisää jauhoja. Anna levätä noin 15-30 minuuttia. Vaivaa lisää hyvän sitkoverkoston saamiseksi ja leivo sitten leiväksi. Anna kohota liinan alla noin 6 tuntia.

3. Kostuta pinta vedellä. Koristele siemenillä tai jauholla halutessasi. Paista 200 asteessa noin tunnin verran.


hits counter


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.