Puuroperjantai,  Ruokakorin Reseptit

Pihlajanmarjaa isomummin tapaan

Luomupuuron ME- päivä on jo ihan nurkan takana ja kohta on harjoittelut sitten harjoiteltu ja on tosi kyseessä, sillä 6.9 syödään maailmanennätyksen verran luomupuuroa!

Onneksi vielä ehtii ottaa kunnon puurotreenispurtin ennen maailmanennätyspäivää! Se taas tarkoittaa sitä, että tästä päivästä eteenpäin  Luomulaakson Puuroperjantai onkin sitten joka päivä aina 6.9 saakka – paitsi viikonloppuna, koska rankka treeni vaatii myös palautumista ja viikonloppu on omiaan juuri siihen.

Tosin silloinkin tehdään ainakin mielikuvaharjoituksia, sillä keskiviikkona 6.9 on Luomulaaksossa puuroa ihan uudessa muodossa ja ilmassa on enemmän ja vähemmän jännitystä. Jospa kaikki meneekin ihan pipariksi ja puuroreseptistä tuleekin pannukakku! No, onneksi keittiötapaturman varalle on jo hyvä liuta aiempia reseptejä, ettei ennätyspäivänä nyt ainakaan ilman luomupuuroa joudu olemaan!  😀

Pihlajanmarjapuuroa isomummin tapaan

Tälle päivälle  puuroksi valikoitui jostain 1900-luvun alkupuolen  keittokirjasta aikanaan vihkoon poimittu pihlajanmarjapuuro.

Pihlajat kantavat jo komeaa marjakuormaa oksillaan, joten onkin oiva aika alkaa maistella noitakin luonnon tarjoamia oranssinpunertavia helmiä.

Lapsuudessani ammuimme näitä  ystävieni kanssa  vaateripustimista otetuilla muoviputkilla leikkiessämme kotimme lähellä kohoavilla suurilla metsäisillä kalliolla, jotka tarjosivat mitä parhaimmat paikat leikkiin kuin leikkiin. Muistan kuinka marjat lensivät  komeasti maaliin saakka, mutta taitavat tulla parempaan käyttöön näin puurossa.

Pihlajanmarjapuuroa isomummin tapaan

n. 1,5 l vettä
5 dl pihlajanmarjoja
2 luomuomenaa tai luomuomenankuoria
n.1,5 dl luomusokeria 
n. 3 dl luomuruisjauhoja
(suolaa maun mukaan)

pihlaja

1. Huuhdo pihlajanmarjat ja kiehauta ne vedessä. Kaada vesi pois.
2. Keitä marjoja toisessa vedessä (n.1,5 litra vettä) huuhdottujen ja paloiteltujen omenoiden (tai kuorien) kanssa. Keittele puolisen tuntia pehmeällä lämmöllä.
3. Siivilöi liemi ja mausta se sokerilla.
4. Siivilöi joukkoon ruisjauhot hyvin vispaten. Lisää suola.
5. Anna puuron kiehua hiljalleen noin tunnin verran. Muista hämmentää usein.
6. Mikäli puuro ei ole sakeutunut riittävästi voit suurustaa sen parilla ruokalusikallisella perunajauhoja.  (laita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja lisää puuron joukkoon, kiehauta). Jos kaipaat löysempää, niin lisää hiukan vettä ja kiehauta uudelleen.
7. Kaada puuro  laakealle vadille jäähtymään ja sokeroi pinta.

luomupuurobanneri01

Aiempien viikkojen  Puuroperjantai-postauksiin pääset tutustumaan näppärästi täällä. Tähän mennessä on maisteltu monenmoisia makuja aina kahvista valkosipuliin ja kurkkuun sekä taateliin eikä proteiinipuuroakaan ole unohdettu.

Luomulaakso on monien muiden kanssa  mukana tekemässä Luomupuuron maailmanennätystä! Tule sinäkin mukaan! Ohjeet Luomupuuron maailmanennätykseen osallistumisesta sivulta http://www.luomupuuro.fi/

Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.