Puuroperjantai,  Ruokakorin Reseptit

Perinteistä mannapuuroa kahdella tapaa

Mannapuuro on pysynyt lastemme suosikkina usean vuoden ajan. Itse asiassa ihan niin kauan kuin muistan, on mannapuuro ollut se toivotuin ja odotetuin herkku ja olipa pitkään niinkin, että toinen vanhemmista lapsista pyysi aina syntymäpäivänsä aamuksi mannapuuroa ja toinen suklaapuuroa.  Niitä sitten keiteltiin ja tarjoiltiin aamupalalla.

Tällä kertaa on siis vuorossa lapsiemme rakastamat mannapuuroreseptit, joista toinen vaniljainen  ja toinen suklainen. Reseptit taas noin neljälle hengelle.

Perinteistä mannapuuroa kahdella tapaa
Etualalla aitoa vaniljasokeria luomuna, taustalla vanha rakas vanilliinisokeripurkki.

Mummin vaniljainen mannapuuro

Mannapuuro maistuu aina himpun verran juhlallisemmalta kun siihen lisää pienen annoksen vaniljasokeria. Ja se vaniljasokeri pitää muuten aina kaataa vanhaan Kockensin purkkiin, josta sitä sitten käytetään niin puuroihin kuin leivontaankin.

1,5 dl luomumannaa (muista myös spelttimanna)
1 l luomumaitoa
n. 1tl suolaa
1-2 tl luomuvaniljasokeria

1. Sekoita mannaryynit vispilällä kylmän maidon joukkoon. Kuumenna.
2. Lisää joukkoon suola sekä vaniljasokeri. Sekoita huolellisesti, jotta puuro ei pala pohjaan eikä siihen pääse syntymään paakkuja.
3. Anna kypsyä n. 20 minuuttia.
4. Tarjoile kanelin ja sokerin kera tai mansikkahillosilmällä.

puuronlisuke04

Suklaapuuro

Muistan, kuinka lapsena aina katselin kaupan hyllyssä mannaryynipakettia, jossa oli kuva kasvoista ja päällä luki Anna Manna.  Siellä oli tavallista ja suklaista versiota ja toivoin aina itsekseni, että jonain kertana äiti ostaisi tuon kiehtovan purkillisen mannaryynejä. Purkki jäi aina kauppaan, mutta silti meilläkin keiteltiin suklaista mannapuroa, joka vei kielen mennessään ja näin aikuisena olen ihan tyytyväinen kotoiseen, rakkaudella sekoitettuun ja keitettyyn suklaapuuroon.

1,5 dl luomumannaa
1 l luomumaitoa
n. 1tl suolaa
n. 2 rkl tummaa luomukaakaojauhetta (tai maun mukaan)

1-2 tl luomuvaniljasokeria
luomusokeria maun mukaan

1. Sekoita mannaryynit  ja kaakaojauhe keskenään ja lisää ne sitten kattilaan vispilällä sekoittaen kylmän maidon joukkoon. Kuumenna.
2. Lisää joukkoon suola sekä vaniljasokeri. Sekoita huolellisesti, jotta puuro ei pala pohjaan eikä siihen pääse syntymään paakkuja.
3. Anna kypsyä n. 20 minuuttia.
4. Tarjoile sokerin kera tai sellaisenaan.

luomupuurobanneri01

Aiempien viikkojen  Puuroperjantai-postauksiin pääset tutustumaan näppärästi täällä. Tähän mennessä on maisteltu monenmoisia makuja aina kahvista valkosipuliin ja kurkkuun sekä taateliin proteiinipuuroakaan unohtamatta.

Luomulaakso on monien muiden kanssa  mukana tekemässä Luomupuuron maailmanennätystä! Tule sinäkin mukaan! Ohjeet Maailmanennätykseen osallistumisesta sivulta http://www.luomupuuro.fi/ 
real time web analytics


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.