Arki,  Ruoka

Perunankuorimakone

Perunankuorimakone kotiutui meille jokunen kuukausi sitten. Nyt varmaan moni sanoo, että turhempaa laitetta ei liene olemassakaan, mutta tähän voin vastata, että tarpeellisempaa ja arkea helpottavampaa laitetta ei meillä montaa ole.

Kipeät kädet ja perunaa rakastava perhe on aika paha yhtälö. Etenkin, kun perhe vielä pitää enemmän ilman kuoria keitetyistä perunoista kuin kuorineen keitetyistä ja aistiyliherkät eivät syö uuniperunoissakaan kuoria ilman itkua ja hammastenkiristystä. Tuossa lienee riittävät perusteet perunankuorimakoneen hankintaan. 🙂

Perunankuorimakone

Itse olen ainakin hyvin onnellinen tästä ”turhakkeestani”.  Monia asioita teen mielelläni ilman konetta, mutta perunankuoriminen ei ole yksi niistä asioista. Säästän kipeitä käsiäni mielelläni puutarhatöihin, leipomiseen  ja kirjoittamiseen kuin perunankuorimiseen, jossa ne kipeytyvä entisestään. Joskus ihan niin paljon, että perunankuoriminen ei meinaa edes onnistua.

Koneeseen mahtuu suunnilleen kilon verran kerralla kuorittavaksi ja kuorimiseen menee noin minuutin verran, joskus hiukan pidemmän aikaa.  Pari kiloa onnistuu kuorimaan ennen kuin konetta täytyy alkaa tyhjentämään kuorimössöstä. Ei paha minusta.

Tämän viikon aikana meillä tullaan muuten kuorimaan peruna jos toinenkin, sillä viikon pääraaka-aine Puuroperjantaille on moneen taipuva peruna, jota ennen käytettiin puuroissa useinkin. Nykyisin se taitaa olla harvemmassa taloudessa puurokäytössä.real time web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.