Hunaja,  Kreikka/Välimeri,  Naposteltavat,  Ruokakorin Reseptit

Pähkinä-manteli-hunajakarkit

Hunajakarkit ovat meidän perheessä tosi suosittuja! Ja mikä parasta nämä herkut ovat terveellisiä ja lisäaineettomia. Sopivat muuten jälkiruuaksi tai kahvinkin kanssa! Hunajakarkit voi tehdä myös pelkästään hunajasta ja seesaminsiemenistä. Mielikuvitus lienee tässäkin rajana.

Pähkinä-manteli-hunajakarkit

yhteensä 100g pähkinöitä, manteleita ja seesaminsiemeniä
4 runsasta ruokalusikkaa hunajaa

Keitä noin 15-20 minuuttia matalalla lämmöllä hunajaa ja valitsemiasi pilputtuja pähkinöitä, manteleita ja seesaminsiemeniä. Tällä kertaa laitoin n.33 g hasselpähkinöitä, 33 g manteleita ja 33 g sesaminsiemeniä. Joskus seokseen tarvitsee lisätä näitä, koska hunajaa on tullut annosteltua vähän runsaammin. Lisään yleensä hasselpähkinää.

Kun seos muuttuu kullan väriseksi on se valmis. Voit testata sitä laittamalla pienen kasan massaa lautaselle. Anna jäähtyä hetki. Kun pyörittelet sen käsissäsi palloksi ja se pysyy muodossaan on seos valmis.
Massasta voi tehdä palloja tai levyä. Itse tykkään tehdä levyä, koska se on helpompaa. Levyn kohdalla ei ole edes ihan niin tarkkaa tuon keittoajan kanssa.
Itse teen näin:

Kaadan massan leivinpaperin päälle. Levitän.Taitan paperin reunat massan päälle ja painelen levyn tasaiseksi ja sopivan paksuiseksi. Tämän jälkeen laitan sen viileään. Jääkaappi toimii hyvin kunhan massa ei ole enää kuumaa. Viileään aikaan vien massan ulos (varo hiiriä!!!). Kun massa on kunnolla kylmennyt ja jähmettynyt leikkaan levyn sopiviksi suupalan kokoisiksi neliöiksi, jotka pakkaan purkkiin ja laitan paperin aina kerrosten väliin, jotta palat eivät jää kiinni toisiinsa. Kannattaa käyttää todella terävää veistä ja kastella se heti alkuunsa kylmän veden alla ja välillä uudenmankin kerran.

Säilytetään jääkaapissa. Lämmetessään palat tahmaavat tosi nopeasti kiinni mihin tahansa pintaan. Säilyvät melkein ikuisuuden, mutta pääsevät yleensä loppumaan! 🙂

Pähkinä-manteli-hunajakarkit

hits counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


One Comment

  • Mien

    Kiitoksia reseptistä. Itte en pidä mantelin mausta, joten aion korvata sen esim.maapähkinöillä.
    Ps.jos seoksen keittää lyhyemmin kuin 15min niin jähmettyykö seos huonommin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.