Mustikkainen vispipuuro kahdella tapaa
Tällä viikolla Luomupuuron ME-harjoituksiin kuului metsäretki. Mikäs sen paremmin heinäkuiseen luomupuurotreeniin sopisikaan kuin rentoutuminen metsän vihreässä sylissä. Siinä maisemia ihaillessa ja tuulen havinaa kuunnellessa lepäsi mieli.
Marjasaalis jäi tosin vielä laihanlaiseksi, joten loput puuroon tarvittavat metsän herkut saalistettiin ihan vain oman kotoisan pakastimen perukoilta, jossa onneksi oli vielä mistä ottaa.
Mustikkainen Vispipuuro
Vispipuuro on aina ollut yksi lempipuuroistani. Monesti se on tehty puolukasta, mutta myös mustikkainen versio on varsin makoisa ja sopii hyvin näin alkavaan mustikkasesonkiin. Ei muuta kuin metsään poimimaan aarteet talteen ja nauttimaan samalla metsän ihanasta rauhasta.
1 l vettä
n. 5 dl luomumustikoita tai maun mukaan
1, 5 dl luomumannasuurimoita (myös spelttimanna on tässä mainio)
1- 1, 5 dl luomusokeria
n. 1 tl suolaa
1. Laita kattilaan pieni määrä vettä, sokeri ja marjat. Keitä, kunnes marjat hajoavat.
2. Voit siivilöidä marjojen kuoret pois tai antaa olla. Itse en kuoria siivilöi koskaan pois, sillä en halua haaskata hyvää raaka-ainetta ja minusta kuoret ovat puurossa ihan mukavat.
3. Lisää joukkoon loppu vesi, mannaryynit sekä suola. Hauduta puuroa noin 10 minuuttia.
4. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa sitten huolella, kunnes puuro on muuttunut kuohkeaksi. Vatkatessa puuron määrä lisääntyy ihanasti ja vatkauksen lopputuloksena saadaan ihanan ilmava herkku, joka sopii niin välipalaksi kuin jälkiruuaksikin.
5. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä. Joukkoon sopii maito, mustikat sekä ripaus sokeria.
Mustikkainen Kardemummavispipuuro
1 l vettä
n. 5 dl luomumustikoita tai maun mukaan
1-2 tl luomukardemummaa jauhettuna tai maun mukaan
1, 5 dl luomumannasuurimoita (myös spelttimanna on tässä mainio)
1-1, 5 dl luomusokeria
n. 1 tl suolaa
1. Laita kattilaan pieni määrä vettä, sokeri ja marjat. Keitä, kunnes marjat hajoavat.
2. Voit siivilöidä marjojen kuoret pois tai antaa olla. Itse en kuoria siivilöi koskaan pois, sillä en halua haaskata hyvää raaka-ainetta ja minusta kuoret ovat puurossa ihan mukavat.
3. Lisää joukkoon loppu vesi, mannaryynit sekä jauhettu kardemumma ja suola. Hauduta puuroa noin 10 minuuttia.
4. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa sitten huolella, kunnes puuro on muuttunut kuohkeaksi. Vatkatessa puuron määrä lisääntyy ihanasti ja vatkauksen lopputuloksena saadaan ihanan ilmava herkku, joka sopii niin välipalaksi kuin jälkiruuaksikin.
5. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä. Joukkoon sopii maito, mustikat sekä ripaus sokeria.
Ensi perjantaina taas erilaiset puurot. Tule katsomaan, mitä silloin on tarjolla.
Aiempien viikkojen Puuroperjantai-postauksiin pääset tutustumaan näppärästi täällä. Tähän mennessä on maisteltu monenmoisia makuja aina kahvista valkosipuliin ja kurkkuun sekä taateliin.
Tule mukaan tekemään Luomupuuron maailmanennätystä!
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.