Puuroperjantai,  Ruokakorin Reseptit

Voipuuroa isoäidin tapaan sekä himpun verran modernimmin

Voipuuroa isoäidin tapaan sekä himpun verran modernimmin
Tällä viikolla sukellettiin isoäidinaikaisten reseptien maailmaan ja päätimme kokeilla jotain, jota emme ole koskaan ennen kokeilleet. Mikäs olisikaan  parempaa vaihtelua puurotreeneihin, kuin kokeilla jotain, jota ei ole koskaan ennen kokeillut. Niinpä tällä viikolla olemme popsineet voipuuroa ihan olan takaa.

Voipuuro – nimensä mukaisesti – sisältää voita. Alkuperäisessä reseptissä, joka oli tehty meidänkin perhettämme suuremmalle joukolle, voita oli ”vain” 250 g, mutta olen nähnyt myös sellaisia, joissa voita käytetään rutkasti enemmän. Tarjolle tämä puuro kannattaa kuulemma laittaa maidon ja sokerin  tai mehukeiton kera. Eikös tästä nyt ainakin melkein terveellistä tule, jos laittaa joukkoon vaikkapa mustikkasoppaa!

Ajoittainen herkuttelu ei kuitenkaan maailmaa kaada ja satunnainen voipuuro tuskin pyöräyttää maapalloa suuntaan tai toiseen. Niinpä maistelimme hyvällä omallatunnolla voipuuroa ja tulimme siihen tulokseen, että se maistui hyvältä niin maidon ja sokerin kuin mehukeitonkin kera, mutta ensi viikolla voisi olla jokin kevyempi versio vuorossa tai meidän pitänee lisätä puurotreeniohjelmaamme myös jotain liikunnallisempaa kuin vain puurokattilan hämmentäminen. 😂

voi

Voipuuroa isoäidin tapaan

n. 150 g luomuvoita
n. 175 g   luomuvehnäjauhoja (n. 2,75 dl)
1 l luomumaitoa
n.1 tl suolaa

1. Sulata kattilassa voi ja lisää siihen jauhot pienissä erissä hyvin sekoittaen. Tämä on kuin valkokastikkeen tekoa!
2. Lisää maitoa pienissä erissä  ja anna kiehahtaa jokaisen jauholisäyksen jälkeen. Muistaa sekoittaa hyvin koko ajan.
3. Kiehauta vielä ja anna jauhojen kypsyä noin parikymmentä minuuttia.
4. Tarjoile lämpimänä maidon (ja sokerin)  tai mehukeiton kera.

kirnuvoi01
Ja se himpun verran modernimpi versio….

Modernimman ja edes asteen verran terveellisemmän version tästä saat, jos tarjoilet puuron kauden marjojen kera. Kokeile mustikoita, mansikoita tai vaikkapa pian parhaan kautensa aloittavia herukoita!

Mainitaanpa vielä vaniljasokerikin, sillä isoäiti ei tainnut voipuuroonsa laittaa vaniljasokeria, mutta vaniljasokerin (ja tuoreiden marjojen) kanssa tämä on aivan erityisen hyvää.  Olisi ehkä kannattanut isoäidinkin kokeilla! 😉

luomupuuronme

Ensi perjantaina taas erilaiset puurot. Tule katsomaan, mitä silloin on tarjolla.

Aiempien viikkojen  Puuroperjantai-postauksiin pääset tutustumaan näppärästi täällä. Tähän mennessä on maisteltu monenmoisia makuja aina kahvista valkosipuliin ja kurkkuun sekä taateliin.

Tule mukaan tekemään Luomupuuron maailmanennätystä!


real time web analytics
free hit counter


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.