Taimikasvatus

Multaisia mietteitä

Tänä vuonna päätin tehdä siementen hankinnasta hiukan helpompaa. Tilasin kaikki tarvitsemani Hyötykasviyhdistyksestä  ja nyt tarvitsee vain odotella, että siemenkuorma saapuu. Tälle keväälle on suuria suunitelmia, kun kasvatustilakin lisääntyi syksyllä roimasti. Tilattuna on nyt  erilaisia tomaatteja ja kurkkuja, paprikaa, kaaleja, persiljaa, porkkanaa, mangoldia, punajuurta, härkäpapuja, ruusupapuja, pensaspapuja, sokeriherneitä, kurpitsoita… Onneksi siemeniä on vielä vanhastaan jäljellä, joten kaikkia ei tarvinnut ostaa tänä vuonna lainkaan.

Kasvimaa tulee olemaan tänä vuonna todella täynnä ja keväällä tarvitaan multakuorma, jotta uudet kasvimaat saavat tarvittavan multa-annoksen. Syksyllä laitoimme uusien laatikoiden pohjalle jo koivunlehtiä ja ne saavat mullan alle jäädäkin. Voi olla, että nyt keväällä niitä vielä hiukan lisätään, kun lehtikasat ovat talvenaikana painuneet kasaan aika tavalla.

Sormet hinkuvat jo multaan. Viime viikolla satanut lumi on kyllä kaunis, mutta kevättä odotetaan jo niin kovalla innolla, että lumi voisi jo sulaa pois, jotta pääsisi taas puutarhaan möyrimään. Kunnostamaan piparminttupenkin, laittamaan uutta kompostia kurpitsamaalle ja parsalle eikä se taitaisi tänä vuonna tehdä pahaa maa-artisokillekaan. Tänä vuonna valmista lehtikompostiakin on enemmän kuin aiemmin eikä olla enää vain keittiökompostin varassa, josta riitti lannoitus vain kurpitsoille.

Voi kun lumi sulaisi jo ja kevät aurinko alkaisi helottaa. Onneksi ensi kuusssa alkaa taimikasvatus! 🙂


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.