Kierrätys

Sammakko, Tiikeri ja Possu

Kuva_roskikset1Olipa kerran Sammakko, Tiikeri ja Possu. Sammakko piti kaikesta vihreästä ja viihtyi hyvin, kun tunsi kostean mullan varpaidensa alla. Tiikeri taas oli vikkelä ja tarvitsi paljon energiaa. Possu puolestaan piti kaikesta siitä, mistä Sammakko ja Tiikeri eivät.

Kyseessä ovat siis meidän perheemme roska-astiat. Sammakko on biojätteelle, tiikeri energiajakeelle ja possu saa sisäänsä kaiken sen, mikä ei noihin kahteen tai muuhun kierrätykseen kelpaa.

Astiat ovat olleet hyvät siinäkin mielessä, että lasten on ollut helppo sisäistää roskien lajittelu. Mielikuvat eläimistä ovat vahvat. Meillä ei muuten  nykyään paljon puhuta biojätteistä, energiajakeesta tai sekaroskista. Kun ihmetellään mihin mikäkin roska menee on vastaus yleensä vain sammakko, tiikeri tai possu. Sammakon jätteet ovat selkeämpiä ja ongelmia tulee lähinnä vain tiikerin ja possun välillä, kun pitää olla varma, että esimerkiksi muovit ovat energiajakeeksi soveltuvia.

Kierrätys voi todella olla hauskaa ja noita roska-astioita katselee ihan mielellään!


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.