Tuholaiset

Taisteluväsymystä

Tavaroiden tiskaaminen, ruokatarvikkeiden pakastaminen ja ötökön metsästys alkavat käydä työstä. Päivät alkavat aikaisin ja loppuvat myöhään ja nuo pienet kammotukset ovat päätyneet jo uniinkin. Painajainen ei ole kuitenkaan ihan vielä  ohitse.

Osa elintarvikkeista on päätynyt suoraan roskiin – lähinnä siis ne tuotteet, joissa otuksia on kulkenut pitkin ja poikin sekä sellaiset tuotteet, joita ei voi pakastaa. Joidenkin ruokatarvikkeiden  kohdalla on ollut suru puserossa. Pois heittäminen on rankkaa puuhaa ihan normaalien elintarvikkeidenkin kohdalla, mutta kun pois pitää laittaa sellaista, jota on kauan toivonut saavansa ja säästänyt sitä sitten ihan erityistä tilannetta varten… No, toivottavasti häröt osasivat edes arvostaa ruokakaappini parhaimpia aarteita.

Riisiä, pastaa ja mausteita on kulkenut pakastimen kautta jatkuvalla syötöllä. Tuholaistorjujan mukaan pari päivää pakastimessa riittää tuhoamaan öttiäisen ja sen munat, joten tuolla parin päivän kierrolla vaihtuu pakastimen sisältö ja puhdistetut tuotteet päätyvät purkkeihin. Työtä on paljon ja tämä soppa on pistänyt normaalin arjen aika sekaisin. Mutta minkäs teet. Nyt on tällaista ja myöhemmin on sitten jotain muuta. Suuri ruokakaappimme on nyt kokenut aikamoisen mullistuksen.

Arvatkaa muuten kuinka paljon nyt juuri toivoisi, että olisi ne viime talven kovat pakkaset! Tämä olisi niin paljon helpompaa, kun elohopea olisi laskenut reilusti -20 asteeseen!

Tilaamani feromoni-ansat ovat edelleen postin syövereissä ja viikonloppu tuntuu tavattoman pitkältä. Maanantaina niiden pitäisi varmasti jo saapua. Kyllä niitä odotetaankin!


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.