Arki

Maatilaleikkejä

Viime yönä taapero ei oikein nukkunut. Eikä muuten nukkunut kunnolla sitä edellisenäkään yönä. Pieni vaimea kitinä jatkui koko yön ja korvatulehdukseltahan se nyt näyttäisi. Ajattelimme hetken aikaa katsoa tilannetta särkylääkkeen voimin, mutta luulenpa, että myöhemmin päivällä on edessä päivystysreissu – sen verran reppanan oloinen pikku kaveri nyt on.

Siitä huolimatta hän jaksoi kuitenkin leikkiä maatilallaan, joka on yksi lempileluista. Reilu viikko sitten saimme sille vielä oikein mukavan paikan olohuoneeseen ja nyt aikuisenkin on helpompi sillä leikkiä pikkuisen kanssa.

Maatilaleikkejä

Edessä näkyvä traktori ja peräkärry ovat olleet suuressa suosiossa jo pitkään.  Poika taisi olla yhden, kun sai ne lahjaksi kummitädiltään.

Nyt koko maatila lisäosineen on muuttanut olohuoneeseen arkun päälle ja siinä onkin ollut hyvä leikkiä. Arkun eteen laitoimme kaksi jakkaraa ja poika monesti käykin hakemassa jonkun leikkimään kanssaan. Sanojen puuttuessa hän joko viittoo istua viittomaa tai sitten vain yksinkertaisesti vetää hihasta tai lahkeesta jotakuta ja taputtaa toista jakkara. Yksinkertaista ja tehokasta.

Täytyy sanoa, että maatilalla on kyllä ihan mukava leikkiä. Samalla opitaan, mitä mikäkin eläin syö, miten se ääntelee ja pidetään ihan vain hauskaa. Siinä pääsee välillä unohtumaan pikkuisen nipistävät korvatkin, kun repaleisen yön jälkeen hassutellaan taaperon kanssa ja pohditaan onko maatilan lammas sittenkin kastemato. Sillä irtoaa takuuvarmat naurut. 😂

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

 • SilvanaJoanne

  Hello Maria! I remember those farm toys when I was growing up. My little brother and I used to play with them all the time. Great memories your children are making with those little toys 🙂 I’m sorry to hear your little guy didn’t sleep well last night. I’m sure he’ll tire out with the toys and get a good nights sleep over the weekend…I know I will! Have a great weekend friend!!

  • Maria/Luomulaakso

   Hi Silvana! 🙂 I am sure he will take a nap eventually. At least I hope so – he is known to skip them time to time. 😀

   All our children have loved to play with these toys. I guess farm animals are pretty great for the children. 🙂 Have a lovely weekend, my friend. 🙂

 • Sara - My Woodland Garden

  Voi että, toivottavasti korvatulehdus paranee pian!
  Mahtaa näyttää hellyttävältä kun pieni taapero taputtaa tuolia. 🙂 Jäi kiinnostamaan että keksikö hän sen eleen itse vai oliko nähnyt muiden käyttävän sitä.
  Mukavaa viikonloppua!

  • Maria/Luomulaakso

   On se suloisen näköistä kyllä. 🙂

   Tuolin taputtamisen lisäsi ihan itse. Olen huomannut, että viittomia tulee lisää näin luonnollisestikin ja lapsi, jolle viitotaan ja joka itsekin viittoo, osaa helpommin kehittää apuviittomia, jos ei muuten asia etene. Tuolin taputtaminen on toki hyvin luonnollinen viittoma ja aika moni ihminen tekee saman liikkeen tehostaakseen sanomaansa. Pienellekin se tuli varmasti hyvin automaattisesti tukemaan asiaa. 🙂

   Ihanaa viikonloppua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.