Blogiyhteistyö,  Kirja,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista

Luomuruokaa lapselle – Vauvaperheen keittokirja: Matleena Lahti

Kuva_kirjankansi1Vau! Se on valehtelematta ensimmäinen sana, joka tuli mieleeni, kun selasin saamaani kirjaa Luomuruokaa lapselle – vauvaperheen keittokirja.

Ihan aluksi, kun kirjan netissä alunperin näin, iskeytyi silmiini sana luomu. Se herätti mielenkiintoni välittömästi. Onneksi en sitä ehtinyt ostaa sillä sain tutkittavaksi oman ilmaiskappaleen.

Kirja vaikutti hyvin mielenkiintoiselta. Täytyy kuitenkin myöntää, että reseptit ennen kirjan näkemistä mietityttivät kovasti – jospa ne olisivat pullollaan jotain ihmeellistä vauvamössöä. Kuinka ihanan virheellinen tuo ajatus olikaan!

Luomuruokaa lapselle on varsin pätevä opus ja vieläpä varsin kaunista katseltavaa. Satu Nyströmin kauniit lapsi- ja ruoka-aiheiset kuvat ovat värikkäänlämpimiä. Matleena Lahden luomat ruokareseptit ovat enemmän kuin hyviä ja täytyykin sanoa, että tämä on yksi niistä harvoista uusista keittokirjoista, jonka kaikista resepteistä pidän enkä vain yhdestä tai kahdesta. Ainekset ovat terveellisiä, herkullisia ja suurimmaksi osaksi erittäin ekologisia. Näitä syöttämällä lapsesta kasvaa helposti ennakkoluuloton kulinaristi, sillä luomuruokaan totuttuaan ei kyllä helposti halua tavalliseen vaihtaa! Silti kirjan esittelemät ruuat ovat hyvin yksinkertaisia, konstailemattomia ja sopivat hyvin jokaisen kotikeittiöön. Lisäksi ne ovat nopeita valmistaa. Aikahan on monesti lapsiperheessä juuri se kynnyskysymys eineksen ja kotiruuan välillä.

Reseptejä kirjassa on yli 100! Takakansi kertoo, että ne on suunniteltu sopimaan perheisiin, joissa on vauvoja ja/tai pieniä lapsia. Itse uskaltaisin sanoa, että tämä kirja sopii kyllä ihan kenelle tahansa, joka haluaa lautaselleen terveellistä, herkullista ja värikästä ruokaa. Se kun ei katso ikää vaan asennetta!

Ihmettelen suuresti, jos joku jää vielä tämän jälkeen kaipaamaan markettien teollisia vauvan”ruoka”purkkeja!

Kirjan ensimmäiset kolmisenkymmentä sivua sisältävät niin vauvan ravitsemusoppia kuin yleistä tietoutta ruuasta. Enemmänkin olisin mielelläni lukenut, sillä kirja on kirjoitettu varsin sujuvasti.

Yhden ainoan vian voin kirjassa sanoa olevan, mutta se lienee vika, joka on kaikissa hyvissä keittokirjoissa: reseptejä on liian vähän!!!

Mukava oli huomata, että kirjan rinnalle on noussut myös blogi http://luomuruokaalapselle.blogspot.com/ jossa luvataan lisää reseptejä arjen kanssa painiville vanhemmille. Niitä innolla odottaen!


shopify analytics ecommerceSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.