Linssipata
350g linssejä (vihreitä tai punaisia)
4 keskikokoista sipulia
4-5 valkosipulinkynttä
800g tomaattimurskaa
1 kanelitanko tai kanelia
suolaa
2-3 rkl valko- tai punaviinietikkaa (voi jättää poiskin, mutta maku on hyvin erilainen)
1. Keitä linssejä n. 25 minuuttia, muista suola.
2. Pilppua sipulit ja valkosipulit.
3. Kuullota toisessa kattilassa sipulit ja lisää joukkoon tomaattimurska, valkosipuli ja kanelitanko/kaneli sekä suolaa maun mukaan.
4. Lisää sipulin ja kumppaneiden joukkoon keitetyt linssit sekä pari, kolme ruokalusikallista valko- tai punaviinietikkaa,
5. Lisää n. 5 dl vettä ja anna hautua noin tunnin pari.
Tuntuu, että pata vain paranee, jos se saa seistä jääkapissa yön yli. Maut ehtivät mukavasti tasaantua.
Ruoka on hyvää sellaisenaan, mutta todella herkullista se on fetan kera! Meillä tämä on yksi lasten lempiruuista!
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.