Historialliset vaatteet/asusteet/ompelu

Surkeita paitoja, joita onneksi voi parannella :)

Viime aikoina olen tullut kierrelleeksi kauppojen kauluspaita alennuksien perässä.  Esimerkiksi Dressmann on myynyt jopa 60 euron paitoja 5 tai 10 eurolla. Minusta lähtöhinnaltaa 60 euron paita on jo aikamoisen arvokas ostos, jonka luulisi olevan ihan hyvin tehty, mutta eipäs olekaan.

Minä en paitoja sellaisenaan käytä vaan ratkon niistä aika monta osaa irti ennen kuin alan liittää niihin omia juttuja. Tasku ja kaulus saavat yleensä ensimmäisenä kyytiä ja sitten mahdollisesti vielä kalvosimet, joita yleensä ainakin hiukan muunnellaan. Tämä kaikki mahdollistaa tutustumisen paidan “rakenteisiin”.

Irrotettuani kauluksen järkytyin. Yhtään ainoaa osaa ei  ole siksakattu! Ne on vain kiinnitetty toisiinsa! Ei mikään ihme, että kaulukset paidoista irtoilevat kohtuu helpolla. Saumavarakaan ei ole mitenkään tuhlailevan leveä! Minusta 60 euron paidan soisi olevan ihan kunnolla tehty! Taitaa vain olla, että nykyään mennään siitä, missä aita on matalin. Siksakkauksia on varmaan turha odottaa… No, onneksi voin omiin paitoihini tuon vian korjata! 🙂 Tuntuu aika hurjalta, että paitoja ei kuitenkaan tuon paremmin tehdä. Eikös nykyään pitänyt olla se suuntaus kestävään kehitykseen? Ilmeisesti paidat kuitenkin putoavat tuohon kertakäyttökulttuurin  puolelle. *huokaus*  Pikaisella tarkistuksella Dressmann vaikuttaa kuitenkin pitävän huolta niin ihmis- kuin eläinoikeuksistakin, mikä on hyvä. Myös ympäristönäkökannat on huomioitu.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.