Arki,  Rakentaminen/ Remontointi/ Sisustus

Leipomoremontti alkoi taas

Viikonloppuna aloitimme uuden remontin. Alun perin ei ollut tarkoitus tänä kesänä tällaista aloitella vaan olimme ajatelleet, että nyt vielä hetken jäissä oleva aitaprojekti saisi katon maalauksen ohessa riittää tälle kesälle. No, toisin kävi, vaikka leipomo olikin vasta vähän aikaa sitten saanut monia parannuksia. Nyt niitä tulisi roppakaupalla lisää!

Muutama viikko sitten selvisi, että veljeni tekisi tänä kesänä keittiöremontin ja selvisi myös, että häneltä saisimme ison kasan varsin käypää tavaraa. Kodinkoneitakin olisi tarjolla eli meille olisi nyt muuttamassa ainakin kylmiö/pakastin, arkkupakastin, uuni sekä tiskikone. Tiskikonetta ei tässä talossa olekaan näkynyt sitten vuoden 2009, jollen ihan väärin muista. Kauan siitä joka tapauksessa on.

Leipomoremontti alkoi taas

Kylmiö on ihana lisä meidän kodinkoneisiimme. Tämän jälkeen meillä voisi olla paremmin tilaa itsetehdyille hilloille ja muille herkuille. Puutarhan satoa on heti helpompi säilöä.

Uuni taas on sellainen, jota olen toivonut keittiön rinnalla toimivaan leipomooni varmaan niin kauan kuin kyseinen tila on ollut olemassa. Uunin jälkeen ei enää tarvitse juosta pientä portaikkoa edes takaisin peltien kanssa keittiön ja leipomon väliä!

No, jotta nämä kaikki ihanuudet saatiin mahtumaan hyvin ja järkevästi taloon, piti tehdä muutama muutos ja se muutos aloitettiin ihan kunnolla nyt viikonloppuna vaikka jo aikaisemmin siirreltiin jo olemassa olevassa leipomo osassa kaappeja ja sen sellaista, jotta saatiin suunnitelmat alkuun.

kuva_remontti03

Muutos tarkoittikin sitä, että meidän piti purkaa yksi seinä – onneksi veljenikin tuli avuksi ja homma sujui varin joutuisasti.

Tila, joka alun perin oli mukavan kokoinen vaatehuone, ja on toiminut meillä vuosien varrella niin esikouluna kuin ompelimonakin, muuttuu nyt osaksi leipomoa ja saa sisäänsä hiukan erilaista tavaraa. Parasta on sekin, että saan tilaan taas toimimaan työpöydänkin ja tietokoneelle tulee ihan vakipaikka. Nyt olenkin siirtyillyt ympäri taloa läppäri kainalossa.

Hetki menee vielä, että saadaan kaikki valmiiksi ja veljeni keittiöstä tipahtelee näin ensi alkuun pieniä palasia meille päin, kunnes sitten ennen juhannusta olisi tarkoitus saada se isompi ja lopullinen kuorma.

Maltan tuskin odottaa, sillä tämä laajennus muuttaa ja helpottaa arkea todella hurjasti!


shopify analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

    • Maria/Luomulaakso

      Oi, minusta tuntu kyllä, ettei me jaksettaisikaan, mutta pakko on nyt. 😀 Ihanaa kuitenkin, että saadaan veljeltäni kaikkea kivaa, vaikka nuo uudet kapistukset poikivatkin aika tavalla lisää työtä jo ennalta täyteen ahdettuun aikatauluumme. Aidan pariin päästään takaisin vasta varmaan juhannuksen kieppeillä ja toivottavasti se sujuisi vähän vähemmillä mutkilla, kuin tämä seinän purkaminen ja kipsilevykriisit. 🙂 Mukavan on kyllä nähdä, kun työ eteenee ja valmistakin alkaa pikku hiljaa tulla – ainakin jossain kohdin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.