Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu

Leipä & Poika leipoo juurevaa luomua

Leipä & Poika on pieni kotileipomo  Porvoon Voolahdessa, meren rannalla. Tutustuin leipomon tuotteisiin Hyvinkään REKOn kautta ja täytyy sanoa, että kun oman juurella nostatetun leivän tuotanto takkuaa aika ajoin ajan puutteen vuoksi, pelastaa Leipä & Poika päivän.

Leipä & Poika leipoo juurevaa luomua

Pari viikkoa sitten maistelimme heidän leipiään: ruisvuokaa, sisarusleipää maalaistaikinasta, kauraleipää sekä fenkoli ja sesam näkkileipää. Kaikissa leivissä herkullinen juuren maku ja jokainen leipä erilainen, mutta kyllä meidän makunystyröitämme eniten hivelivät kuitenkin heidän ruisvuokansa sekä kauraleipä ja ihan kannoilla kirivät, jos eivät vähän ohikin menneet, nuo molemmat näkkärivaihtoehdot.

Etenkin taaperomme on rouskutellut näkkileipiä sellaisella antaumuksella, että piti laitaa pussi ylös kaappiin talteen, jotta muillekin jäi edes pieni pala. Ja ylös siksi, että näkkileipä oli hänestä niin hyvää, että sen vuoksi kannatti kaapille raahata keittiöjakkara, jotta pussin saisi käsiinsä.

Kannattaa siis tarttua tilaisuuten, jos tarjoutuu mahdollisuus näitä leipiä kokeilla.


web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.