Arki,  Koti,  Rakentaminen/ Remontointi/ Sisustus

Vessaremontin rippeitä

Kuva_remontti1Kauan siihen meni, mutta tulihan se valmiiksi – no ainakin melkein. Vähän ennen joulua saimme vessamme vihdoin valmiiksi. Tuntuu aika mukavalta vieläkin, vaikka valmista työtä onkin katseltu jo kuukauden verran.

Kaiken piti valmistua jo aikaa sitten, mutta monen isomman ja pienemmän katastrofin seurauksena kävikin toisin, kun loppujen lopuksi aikakin loppui kesken, kun putkimiehen vahingon vuoksi tapahtunut vesivahinko piti kuivattaa. Vesivahingot tapaavat viedä mukavasti aikaa. Siinä ehtivät loppua niin lomat kuin muutkin eikä  väliin sattunut keskenmenokaan auttanut asiassa lainkaan – vauvasta ja sairastumisista puhumattakaan.  No, meidän vessassamme oli pari vuotta komea reikä seinässä. Ainakin riitti puheen aihetta, jos joku uskaltautui kyläilemään remontin keskelle. 😀 Keskeneräisyys kuitenkin vaivasi ja hinku saada tila loppuun kasvoi. Joulukuussa vihdoin alkoi tuntua siltä, että pitkästä aikaa jaksaisin maalata ja väkerrellä remontin parissa.

Isoimmat ongelmat syntyivät siitä, että alkuperäinen suunnitelma piti heittää melkein kokonaan romukoppaan. Onneksi saatiin aikaan uusi suunnitelma, jota oli hyvä lähteä toteuttamaan eivätkä kulutkaan nousseet suuriksi. Uusien suunnitelmien myötä rahaa kului lisää  vain noin 20 euroa ja se on aika pieni juttu, kun ottaa huomioon, että yksi seinistä näytti lähes räjäytetyltä. Onneksi varastoista löytyi kaikenlaista sopivaa ja uutta ei pahemmin tarvinnut hankkia.

Pienimmäinen osallistui maalaamiseen vähän turhankin innokkaasti ja välillä taisimme hiukan harhautua maalailemaan jotain muuta kuin piti, mutta meillä oli hauskaa ja vanhempi lapsistakin jaksoi käkättää seinään ilmestyneelle kasvokuvalle ihmeen pitkän aikaa. (Itselleni tuli siitä ensin elävästi mieleen Mentalist-sarjan Red John, mutta muutaman hiuskiuhkuran jälkeen yhdennäköisyys väheni.. 😀 ) Ihmetys oli suuri, kun eräällä kerralla kuvaa ei enää ollutkaan vaan tilalla oli tasaisen valkoinen seinä. Sitä sitten ihmeteltiin yhdessä pitkään ja hartaasti.

Kuva_remontti2

Isommat pojat sanoivat ensin, että sininen oli mukavampi väri, kun valkoinen maali alkoi peittää vanhaa seinän väriä, mutta lopputuloksesta pitivät sitten hekin, kun seinille ilmestyivät Muumit ja muut somisteet. Muumeja juoksentelee myös siellä täällä hyllyillä ja pyyhkeet piristävät mukavasti valkoisen ja musta liittoa. Mukavaa on myös se, että sisutus syntyi lähes kokonaan jo olemassa olevilla tavaroilla. Peili oli ennen makuuhuoneessamme ja taulunkehyksetkin olivat varastossa säästettynä pahan päivän varalle.

Kuva_remontti3

Jos ihan tarkkoja ollaan puuttuu tilasta vielä pari listaa ja yksi ”paneeli”, mutta ne joutuvat odottamaan kesää ja parempaa tuuletusta, koska maali, jolla etenkin tuo ”paneeli” pitää käsitellä haisee niin pahasti, että näin talviaikaan en sitä suostu maalaamaan. Ja siihen päälle pitää vielä laittaa lakka, jotta pinta ei mene huonoksi roiskeiden siihen osuessa. Hyvä tuuletus on siis enemmän kuin paikallaan. Paukkupakkasilla ei paljon huvita pitää ovia ja ikkunoita koko päivää auki. Kesällä sitten saadaan viimeinenkin palanen paikoilleen. Tuntuu muuten mahdottoman mukavalta!

Näiden uudistusten keskellä onkin mukava päästä nauttimaan pienestä omasta hetkestä kosmetiikkapurkkien ja puteleiden keskellä. Niillekin löytyi vihdoin omat paikat.

Iloksenne voin kertoa, että sain *Waku Organicsilta alennuskoodin iloksenne. Sen avulla onkin hyvä täyttää vailtuneet luonnonkosmetiikka varastot. 🙂

shopify analytics ecommerce

*Yhteistyössä Shophop.fi:n kanssa


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.