Eko,  Kierrätys,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Koti/Keittiö,  Kuluttaminen,  Muut

Lahjakas-lahjapakkaus

lahjakasLahjojen paketointi voi olla tuskaa tai sitten ei. Joka tapauksessa ainakin itselläni on päänvaivaa aiheuttanut se, että en millään haluaisi tehdä roskavuorta lahjapapereilla. Silti, joka vuosi lahjapaperia tulee heitettyä metreittäin roskiin. Lahjapaperi on siitäkin syystä inhaa, että se ei kelpaa kierrätykseen vaan se laitetaan joko energiajakeeksi tai sekajätteen joukkoon. Vaihtoehto olisi varsin tervetullut

Mieheni lapsuudenkodissa lahjapaperit ja -narut kierrätettiin ja kierrätetään edelleen. Tämä tietenkin edellyttää sitä, että paketit avataan nätisti eikä repimällä ja riipimällä. Lahjanarujen rullaminen onkin jollain tapaa yhteisöllinen asia heidän perheessään, ja jokainen pääsee siihen joulun välipäivinä osallistumaan. Idea on hyvä, mutta kertaalleen käytetyyn paperiin ei ole aina mukava  kääriä pakettia, sillä paperi ei välttämättä etenkään muutaman käyttökerran jälkeen näytä aina kovin kauniilta. Taitokset ovat väärissä kohdissa ja teippikin on monesti jättänyt jälkensä paperiin. Oman perheen kesken tämä on kuitenkin varsin toimiva juttu ja säästää niin ympäristöä kuin rahaakin.

Mieheni ja minä päätimme jokunen vuosi sitten alkaa käyttää lahjakasseja. Paketointi ole helppoa ja nopeaa ja kassit sai hyvin sisäkkäin kaappiin säilöön. Ongelmaksi muodostui lähinnä se, että kaikki kassit eivät mene kovinkaan pieneen tilaan ja kassien liimaukset alkavat jossain vaiheessa pettää. Uudestaan niitä toki sopii liimata. Yksi ongelma on myös se, että lahjakassin saa nopeasti auki eikä lahja ole pitkään piilossa. Avaaminen on turhan helppoa ja nopeaa. Lahjapaperi säilyttää salaisuuden hetken pidempään. Tätä ajatusta veljeni tapasi noudattaa monesti lapsuudessamme (ja välillä sen jälkeenkin)  paketoidessaan minulle lahjaa. Paketti oli saanut ympärilleen yhden jos toisenkin paperi kerroksen ja välillä muutaman ylimääräisen kierroksen teippiäkin. 😀 Ei ehkä ekologista, mutta hauska ja lämmin muisto. 😀

Paketointi on osa lahjaa ja joissain kulttuureissa hyvinkin iso osa koko lahjanantoprosessia.  Itse olen kasvanut siinä uskossa, että kääreen pitäisi olla myös kaunis eikä vain peittää varsinaista lahjaa.

Näiden aatoksien myötä ihastuin Hyvinvoinnin tavaratalon  myymään *Lahjakas-lahjapakkaukseen.* Se vaikuttaa kestävältä, ekologiselta, menee pieneen tilaan ja paketin saa paketoitua hiukan normaalin paperin tapaan. Se valmistetaan käytöstä poistetuista mainosbanderolleista. lahjakasta on kahta kokoa: pienempi 32 x 28 cm ja isompi 47 x 42 cm. Aika hyvät koot! Tässä voisi olla kestävä ja ekologinen lahjapakkaus ratkaisu!

Ja samalla mietin kuinka näitä saisi tehtyä myös itse… joskus olen kankaasta lahja”paperia” tehnytkin ja se oli varsin toimiva juttu. Energiaa näiden tekemiseen ehkä olisi, mutta se aika.

Lahjakkaan hauska puoli on myös mukana tuleva kortti, jossa on ”10 kertaa paikka päivämäärälle, ”Sinulle” ja ”Minulta”. Näin Lahjakas kiertää juhlasta juhlaan ja kerää itselleen historian vierailuistaan eri kodeissa.”

Ihana idea, joka luo muistoja joulu joulun jälkeen! Lahjapakkauksen valmistaa Sallan paja Paimiossa.


shopify analytics ecommerceSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.