Kuituinen punajuurenvarsitäyte
Punajuurenvarret ovat hyvä ruoka-aines ja toimivat niin leipätaikinoissa kuin piirakantäytteissäkin. Herkkua ne ovat myös kevyesti paistinpannulla käytettynä ja maustettuna oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla.
Tämä kuituinen punajuurenvarsitäyte maistuu myös lapsille.
n. 100 g kiehautettuja punajuurenvarsia
n. 2 dl jyviä (vehnä, ohra jne.)
1 rkl viinietikkaa
10 g tuoretta persiljaa
suolaa maun mukaan
1. Kiehauta pilkotut punajuurenvarret. Valuta neste pois.
2. Keitä valitsemasi jyvät kypsiksi. Speltti ja ohra toimivat hienosti.
3. Laita varret ja jyvät kulhoon, lisää viinietikka ja anna jäähtyä.
4. Pilppua joukkoon persilja. Sekoita ja tarkista maku.
Halutessasi voit lisätä massaan kananmunaa, mutta sitä ei mielestäni tässä tarvitse. Tällä reseptillä tekee noin 40 pasteijan täytön. Sopiva pasteijakuori löytyy täältä.
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.
One Comment
Pingback: