Arki,  Kirppis

Kirppisaakkosia

Eilen aamusella isompien poikien lähdettyä kouluun pakkasimme äitini kanssa pikkuisen autoon ja lähdimme kurkkimaan, mitä kirppiksiltä löytyy.

Kirppisaakkosia

Suuntasimme ensin  Keravalle ja sieltä Järvenpäähän. Kahdella kirppiksellä ehdimme käydä ennen kuin poika alkoi olla sen verran väsynyt, ettei enää jaksanut innostua vaan halusi nukkumaan.

Onneksi sen verran kuitenkin ehdittiin kiertää ja selvittää, ettei tällä kertaa valikoimista löytyisi lapsille sopivaa vaatetta. Oli siellä toki lastenvaatetta, mutta juuri nyt ei esimerkiksi ulkotakkeja ollut montakaan kappaletta tyrkyllä. No, toisella kertaa sitten.

Kirppikset ovat juuri siitä mukavia, että koskaan ei tiedä, mitä löytää ja joskus ei löydä millään sitä, mitä etsii. Parasta onkin käydä kirppiksellä siten, että pitää aina silmänsä auki ja miettii, mitä tulevaisuudessa tarvittaisiin.  Niinpä meilläkin on nyt hakusessa siisti takki syksyyn, mutta isompaa kokoa kuin nykyinen. Jollain kerralla sellainen tulee ihan varmasti vastaan. 🙂

Tällä kerralla ei ehkä tullut sitä, mitä on jo jonkin aikaa etsitty, mutta jotain löysimme kuitenkin.

Aakkoset kirppikseltä

Suloinen, kehystetty aakkosjuliste näkötti hyllyllä, kuin meitä odottamassa. Hintaakin oli vain 3 euroa 50 senttiä kehyksineen päivineen!Tuoreessa muistissa vielä on, kuinka hyödyllinen aakkostaulu somistettuna Herra Hakkaraisilla oli, joten tämä olisi varmasti varsin toimiva nyt englantia lukemaan aloittaneiden lasten kanssa. Aakkoset toki jo sujuvat, mutta tässäpä oppii samalla sanoja sekä ripauksen kielioppia.  Lapset olivatkin iloisia löydöstämme. Enää tarvitseekin vain katsoa sopiva paikka uudelle taululle.

Pikkuinen näki kirppiksellä jotain, jonka ehdottomasti halusi. Se oli pieni sininen pupu, joka sitten päätyi matkaamme, kun hintaakaan ei ollut kuin pari kymmentä senttiä. Poika pitää pupuista todella paljon ja yksi hänen lempinimistäänkin on pupu, joten pakkohan taloon oli vielä yksi pupu tuoda. 🙂 Ajattelimme laittaa sen ja muutaman muun särkyvän esineen olohuoneen ikkunanväliin niin hän voi niitä sitten turvallisesti ihastella.


shopify statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


8 Comments

 • Johanna

  Oi kun kivat löydöt 🙂
  Minä tykkään ihan tosi paljon käydä kirppiksillä, sillä se on rentouttavaa puuhaa. Samalla toteutuu kierrätys ja saa tavaroita edullisemmin, usein todella edullisesti.
  Olen tehnyt kivoja löytöjä kirppiksiltä, mitä ei kaupoista edes saa. Yksi viimeisimmistä on vanhanaikainen enkelikello, josta olin haaveilut. Joten siellä tosiaan kannattaa pitää silmät hyvin auki 🙂

  Ihanaa päivää Maria! 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Totta. Kirppiksillä hinnat ovat kyllä kukkaroystävällisemmät. 🙂 Ja monesti löytää sellaista, mitä ei kaupoissa ole. Niin on käynyt monta kertaa.

   Itsekin olen löytänyt vanhan enkelikellon kirppikseltä. Sellainen on niin paljon joululuisempi kuin ne uudet , jotka ovat sellaista ihme ohutta rimpulametallia. Ja muutenkin löytyy aika mukavasti välillä vanhoja joulukoristeita kuten tonttuja, joita ostan, jos vain kohdalle sattuu. Ehkä ne vanhat joulukoristeet ovat keränneet menneiden aikojen joulunhenkeä sisäänsä jä ovat siksi niin paljon jouluisempia. 😉

   Aurinkoista päivää, Johanna! 🙂

 • marketta

  Minä myös rrrrrakastan kirppiksillä pyörimistä!
  Kun olin lapsi, parin korttelin päässä oli Pelastusarmeijan kirpputori. Me oltiin köyhiä ja käytiin siellä ostoksilla. Minua hävetti kulkea kirpputorilta ostetussa takissa. Äiti osti meille myös huonekaluja sieltä. Ehkä siksikin, että liike sijaitsi niin lähellä, että kalusteet jaksoi kantamalla tuoda kotiin.
  Mutta nykyäänhän kirppistely on tosi trendikästä. Ja en ole saanut lapsuudentraumoja!
  Se lapsuuden kirppis… Se on yhä samalla paikallaan!

  • Maria/Luomulaakso

   Kyllä kirppiksillä vain kannattaa käydä. Hienoa ,että äitisi osasi hoitaa asiat noin hienosti. Uskon kyllä, että lapsena asia on tuntunut erilaiselta. Ihana, että lapsuutesi kirppis on edelleen tallella. Moni kirppis on hävinnytkin. Ihanaa iltaa. <3

 • Saara

  Kirppikset on mahtava keksintö. Joskus vielä tekee löytöjäkin. Maakunnissa on onneksi vielä kirppiksiä, mihin kaupunkien epätodelliset hinnoittelut eivät ole vielä levinneet.
  Hyvät löydöt teillä tällä kertaa, varmasti on iloa lapsille niistä.

  • Maria/Luomulaakso

   Hinnat ovat tosiaan monessa paikassa nousseet aika huimasti ja jopa rikkinäisistä ja/tai likaisista pyydetään kovaa hintaa. Onneksi on kuitenkin paikkoja, jossa niin hinta kuin tavaran kuntokin ovat kohdillaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.