Ruoka,  Taikinajuuri

Tapaus taikinajuuri: osa 3

Kolmannen päivän aamuna jo vähän jännitti. Joskus aiemmin on koko homma mennyt myttyyn näillä main. Eilen illalla en poistanut juuresta mitään. Lisäsin vain jälleen 50 g jauhoja ja 50 g vettä, kun seos kerta vielä purkkiinkin mahtuisi vaikka tuplaantuisikin.

Tänä kolmantena aamuna juuri oli hienosti tuplaantunut ja ilmakupliakin näkyi jo enemmälti! Kuohkeutta oli tullut eilisestä roppakaupalla lisää!

Niinpä poistin suunnilleen puolet juurivauvasta ja lisäsin jälleen 50 g luomuruisjauhoja sekä 50 g vettä ja sekoitin voimakkaasti.

Tapaus taikinajuuri: osa 3

Joidenkin lähteiden mukaan vesijohtovesi, jossa on klooria ei ole paras mahdollinen juuren aloittamiseen, sillä se haittaa tarpeellisten villihiivojen kasvua.  Noissa tapauksissa on yleensä ohjeistettu aloittamaan juuri pullotetulla lähdevedellä,. En tiedä käyttämäni vesijohtoveden klooritilannetta – ainakaan se ei nyt haise kloorilta niin kuin vuosi takaperin, jolloin makukin oli kamala.  Juuri ainakin tuntuu aloittavan kuplimisensa hienosti eli ei kai siinä pahempia vikoja nyt satu olemaan.

Tänään illalla pitää varmastikin taas poistaa puolet massasta – paitsi, jos toiminta näyttää juuressa kovin hiljaiselta niin sitten todennäköisesti vain sekoitan hyvän aikaa voimakkaasti enkä poista mitään. Katsotaan kuinka käy. 🙂

Tänä odotteluaikana on mieleen noussut leipomisideoita. Juurileipää on jo kaivattu niin kovasti, etten taida oikein osata edes päättää, mitä leipoisin ihan ensimmäisenä. Onneksi on vielä muutama päivä aikaa pohtia. 🙂

Uskallan kuitenkin  olla jo lähes varma siitä, että ensi viikolla talossa on taas juuri, jolla nostattaa niin tummat kuin vaaleatkin leivät. 🙂


shopify traffic stats



Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.