Arki,  Ruoka

Kiitospäivän kalkkunaa itsenäisyyspäivänä

Pari REKOa sitten meille kotiutui  L’Uomu Nokan luomupakastekalkkuna. Koska kokonainen kalkkuna on jokseenkin harvinainen juttu ainakin meillä, päätin kokeilla ystävieni aina niin kovasti ylistämää kiitospäivän ateriaa lisukkeineen päivineen. Ajattelin, että josko kokeilisi tätä periamerikkalaista ateriaa vaikkapa itsenäisyyspäivänä, koska silloin olisi kuitenkin tarkoitus jotain suuritöisempää kokkailla. Olisipa oiva tilaisuus kokeilla, mitä suomalaiset makunystyrät pitävät amerikkalaisista juhlaherkuista ja eikös tuo itsenäisyyspäivä ole kiitollisuuttakin pullollaan – ison työn ovat veteraanit tehneet puolestamme.

Sain roppakaupalla hyviä neuvoja ateriaa varten pariltakin ystävältä ja niiden mukaan oli sunnuntaina tarkoitus kokkailla. Sattuma päätti kuitenkin puuttua peliin ja meidän itsenäisyyspäivän viettomme muuttui useamman tunnin terveyskeskusjonoksi ja paljon aikaa vaativan aterian valmistaminen saatiin sen myötä unohtaa.

Kyllä meitä kaikkia harmitti, mutta päätimme sitten siirtää suunnitelmat seuraavalle päivälle, kun lapsillakin on lyhyt koulupäivä ja mieheni sanoi, että töistäkin pitäisi päästä ajoissa lähtemään kotiin. Niinpä päätettiin siirtää kaikki osaset seuraavalle päivällä ja maanantaina muutin käytännössä keittiöön asumaan, sillä sen verran monta osasta piti ehtiä säveltää, kun koko homma piti tehdä alusta asti aina kalkkunantäytteestä lähtien.

Kiitospäivän kalkkunaa itsenäisyyspäivänä

Ystäväni rapakon takana tosin jaksoivat kertoa, että kaikkea löytyy heillä valmiina eikä kalkkunan valmistamiseen mene kovinkaan kauan, kun suurin osa ajasta kuluu kalkkunan paistamiseen eikä siinä tarvitse koko ajan olla vieressä istumassa.

No, minä olen himpun verran eri mieltä kokkailun kokonaiskestosta. 😀 Muutama tovi siinä vierähti, kun leivoin ensin leivän, kuution, maustoin ja kuivasin ja sitten piti keitellä karpalokastike ja lukuisat muut työvaiheet kahlata läpi ennen kuin ateria lisukkeineen oli pöydässä. Mutta juu – kaiholla katselin linkkejä, joiden takaa paljastui monta mutkaa oikaisevaa tuotetta, kun oli jo jokusen yön huonosti nukkunut korviaan kiskovan taaperon kanssa.

Hauskaa kokkaaminen kuitenkin oli ja luulenpa, että mielelläni tekisin sen uudelleen, kun sattuu kalkkuna kohdalle eli josko ensi vuonna uudestaan! Ja silloin toivottavasti asiat sujuvat ainakin enemmän suunnitellusti.

Pahoittelut, että valmiista herkuista ei ole kuvia. Päivä oli pitkä ja kaikki odottivat ruokaa jo niin innolla, että kuvaminen ei käynyt enää edes mielessä ja jos olisi käynyt niin luulenpa, että sitä ei olisi katsottu kovinkaan suopeasti. 😀

Niinpä tämän tekstin kuvitukseksi saa nyt kelvata pelkästään tuo kalkkuna eikä sekään kuva kovin kummoinen ole.

Prepared Thanksgiving stuffed turkey and some side dishes – first time ever. 🙂 Was supposed to do it on Saturday on Finland’s Independence day but the toddler developed ear infection so our Saturday was spent at the doctor’s waiting room. So we had to prepare the turkey on Monday. 🙂


web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


3 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.