Kauraisat Banaaninkuorikakkarat
Kauraiset banaaninkuori kakkarat syntyivät kaurahiutaleista, mutta toki ne voi tehdä vaikkapa spelttihiutaleista tai joistain muista hiutaleista niin halutessaan.
Tummemmat banaaninkuoret ovat maukkaampia ja makeampia kuin keltaiset.
Aloita valmistelut huuhtelemalla luomubanaaninkuoret. Leikkaa kuorien kovat päät pois. Laita likoamaan vesiastiaan. Vaihda vesi kerran päivässä niin kauan, että viimeinen vaihtovesi on kirkasta. (Liotusveden voit käyttää kukkien kasteluun. ) Tähän menee 3-4 päivää.
Surauta banaaninkuoret soseeksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sauvasekoitinta käytettäessä kannattaa ensin paloitella kuoret pienemmiksi.
165 g liotettuja luomubanaaninkuoria
100 g kaurahiutaleita
100 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 munaa
n. 75 g voita
1. Sekoita sulatettu voi ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää joukkoon sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita.
3. Lisää joukkoon munat ja banaaninkuorisose. Sekoita.
4. Muotoile kahdella pikkulusikalla (tai käsin) palluroita pelille ja paina palluroiden päälle manteli, cashewpähkinä tai jokin muu pähkinä niin, että pikkuleipä litistyy hiukan ja pähkinä/manteli on ikään kuin kuopassa. Halutessasi voit ripotella kakkaran päälle vielä hiukan sokeria.
5. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pähkinät/mantelit ovat saaneet hiukan väriä pintaan.
Kauraiset banaaninkuorikakkarat ovat parhaimmillaan ollessaan vielä hiukan lämpimät.
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.