Taimikasvatus

Kasvilamppuja ja malttamattomuutta

Siemenkuormaa odotellessa on ollut hyvä aloitella kevätsiivous. Kohta on käyty läpi yksi vaatehuone, pesty ja puunattu sen nurkat ja pyykkätty kaikki hyllyillä olleet tekstiilit. Seuraavaksi olisi vuorossa toinen vaatehuone, mutta siinä välissä ehtii hyvin valmistella paikkoja taimikasvatukselle.

Tänä keväänä ajattelin viritellä käyttöön myös muutama vuosi sitten hankkimani kasvilamput, sillä aikaisin keväällä ei valoa ole vielä riittävästi taimille ja niistä kasvaa puoli pimeässä sellaisia reppanoita hujoppeja. Hontelo varsi ei jaksa pysyä pystyssä ja taimen lähtökohdat kunnollisen sadon tuottamiseen ovat aika kehnot. Toivon, että kasvilamput pelastavat tämän keväisen kasvatusyrityksen pahimmilta karikoilta.

Edellisistä vuosista poiketen en ole vielä tehnyt suunnitelmia kasvimaita varten. Yleensä ne on tullut tehtyä jo edellisenä syksynä, mutta tänä vuonna olen syystä tai toisesta jäljessä. Eipä tuo silti haittaa. Ehtii ne saada valmiiksi vielä nytkin ja ehkä on mukava, kun on edes joitain puutarhajuttuja pohdittavana, kun taimikasvatustakaan ei voi ihan vielä aloittaa. Kärsivällisyys on kyllä koetuksella, kun päivät menevät tuskallisen hitaasti eteenpäin! 😀 Juu… tiedetäään… maltti on valttia tässäkin!

Niin ja yksi mutka on vielä matkassa. Tapaninpäivän myrskyssä vaurioitunut suuri kasvimaalaatikko pitää vielä korjata ennen kuin pääsee kylvötöihin – niin ja puukin pitäisi siitä päältä ehkä poistaa…. ja muutama muukin myrskytuho, joka nyt on lumen alla, pitää siivota. Kaikki aikanaan. Jos nyt menisi virittelemään kasvilamput paikoilleen ja ihan vaikka vain kokeeksi laittelemaan noita taimipurkkeja riviin, jotta näkee kuinka monta saankaan niitä tänä vuonna mahtumaan! 🙂


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.