Kaneliset Spelttipikkuleivät
Valkoista hankea ei maassa vieläkään ole, mutta hiukan valkoista huurretta kylläkin ja ilma nipistelee jo poskia. Kyllä se talvikin sieltä vielä tulee! Syytä ainakin olisi sillä kamerani ei oikein jaksa innostua tällaisista hämäristä syyspäivistä!
Viileän päivän iloksi leipoilimme kanelisia spelttipikkuleipiä, jotka maistuvat mahdottoman ihanilta ihan uunituoreina! Kanelin tuoksussa onkin hyvä virittyä jouluun.
Sokerin voi vaihtaa hyvin intiaanisokeriksikin tai miksi tahansa muuksi sokeriksi omien makumieltymystensä mukaan. Me käytimme tällä kertaa luomuista ruokosokeria, mutta halutessaan voi hyvin laittaa joukkoon sitä tavallista taloussokeriakin. Herkullista tulee kaikilla tavoilla. 🙂
250 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl luomukanelia
2 tl vaniliinisokeria
2-3 tl leivinjauhetta
n. 6 dl spelttijauhoja
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää kananmunat
3. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne massaan.
4. Pyörittele massasta pyöreitä palloja (noin 30 kpl)
5. Pyöräytä pallot kaneli-sokeri seoksessa ja laita pellille.
6. Anna pikkuleipien olla viileässä n. 20 minuttia ja paista ne sitten 200 asteessa 12-14 minuuttia.
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.