Ruoka

Hapankaalia pitkästä aikaa

Pitkä aika oli päässyt vierähtämään siitä kun viimeksi olen tehnyt hapankaalia. Piti ihan miettiä, mitä olin tullut edellisen kerran tehneeksi ennen kuin aloin silputa punakaalia leikkuulaudalla.

Viime aikoina onkin tullut tehtyä paljon sellaista, mitä en ole tehnyt pitkään aikaan ja se on ihan valtavan ihanaa! Tällä viikolla olen taas pitkästä aikaa jatkanut remonttiprojektia ja nyt vaikuttaa siltä, että jouluksi saadaan valmiiksi yhtä jos toistakin! Tuntuu upealta, kun nyt jaksaa paremmin kaikkea! Edes huonosti nukuttu yö ei pahemmin verota energiaa päivän touhuista.

Punakaalihapankaalini on nyt jo pari päivää ollut keittiön pöydällä purkissa. Se on tekeytynyt ihan mukavasti ja pian onkin aika laittaa se jääkaappiin. Siellä se saakin sitten istua hyvän tovin.

Samalla  muuten heräsi intoa kaikkiin muihinkin fermentoituihin juttuihin. Olisihan se mukavaa fermentoida omenoita ja päärynöitä ja sipuliakin! Ei pelkästään kaalia ja kaalin sekä porkkanan sekoitusta. Maailmassa kun on muutakin hapatettavaa! Kun kaali projekti on saatu pois päiväjärjestyksestä yhdessä muutaman muun asian kanssa ajattelinkin kokeilla hapatettua omenachutneya. En ole koskaan sitä tehnyt, joten johan sitä olisi korkea aika kokeilla!


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.