Arki

Ei enää kaaosta

Oli pienimuotoinen järkytys kääntää kalenterin lehti heinäkuulta elokuulle ja huomata, että heinäkuu oli kalenterin viimeinen sivu.

Olin käyttänyt kotimaista perhekalenteria viime lukuvuoden  enkä ollut lainkaan muistanut, että se tulee kesällä tiensä päähän. Tuli aikamoinen kiire etsiä uusi tilalle.

Aikaisempina vuosina olin käyttänyt ihan normaalia seinäkalenteria, mutta aloin huomata, etteivät sen merkintätilat enää riittäneet mihinkään ja oli kamalan tuskallista yrittää saada selvää pienestä präntistä, jota olin lokosiin kirjoittanut, jotta sain mahdutettua pieneen neliöön päivän kaikki menot.

Ei enää kaaosta

Selasin varmaan ainakin tuhat verkkokauppaa, kunnes löysin etsimäni. Löytäminen oli siksikin vaikeaa, että kalentereista ei ollut kunnon kuvia. Aika vaikeaa on ostaa kalenteri, jolla pitäisi pitää arki järjestyksessä, jos ei edes tiedä miltä sivut näyttävät. Käsittämätöntä, että näin edes yritetään mitään kaupaksi saada! Kyllä kuva tuotteesta on aikamoisen oleellinen. Viime vuoden kalenteriin en ollut tyytyväinen, joten tiesin, että samanlaista en ainakaan halunnut – en edes vahingossa. Sikaa säkissä en ollut valmis ostamaan.

Eräänä unettomana yönä sitten päädyin surffailemaan Organized Mum-sivustolle ja olin aika myyty. Löysin unelmieni kalenterin, johon mahtui oikeasti jokaisen perheenjäsenen menot ja muut tarvittavat tiedot. Lisäksi tilaa on vielä muillekin merkinnöille. Mukana tuli myös tarroja, joilla saa merkattua kotiaskareiden aikatauluja ja muutakin. Tuntuvat todella käteviltä ja olivat ihan mukava lisä muutenkin jo niin täydelliseen kalenteriin. Eikä haitannut lainkaan, että kalenteri on englanniksi – oppivatpa lapsetkin siinä samalla sanoja.

Ei enää kaaosta

Hetken aikaa jouduimme olemaan ”pimennossa”,  sillä kalenterin alkoi vasta 17. elokuuta, joten puolisen kuukautta meni ihmetellessä missä mennään.

Kalenterin lisäksi elämää tuli helpottamaan käsilaukkuun mahtuva perhekalenteri, jossa myös on lokonen jokaiselle perheenjäsenelle ja saankin nyt kätevästi kirjattua ylös kaikkien menot enkä ole enää ihan hukassa puheterapiassa, neuvolassa tai jossain muualla kun pitää varata uutta aikaa. En millään muista, mitä kaikkea milloinkin on tapahtumassa, jos minulla ei ole kalenteria.

Ei enää kaaosta

Minulle on monesti ehdotettu, että laittaisin kaikki nämä tiedot kännykkääni. En halua. Onpa sivulausessa annettu ymmärtää, että ympäristöstä huolehtivana ihmisenä minun pitäisi tehdä niin, koska kännykkä säästäisi luonnonvaroja, kun en tarvitse paperikalenteria. Varmasti totta, mutta en siltikään. Olen muuten  kiltisti jättänyt kertomatta, kuinka epäekologinen puolestaan kännykkä voi olla.

Mikäli haluan olla oikeasti kärryillä perheenjäsenten menemisistä ja pitää huolen siitä, että olemme oikeassa paikassa oikeaan aikaan niin minä tarvitsen kalenterin – ihan oikean, paperisen kalenterin. En mitään nykyversiota, johon ei voi raapustaa puhelimessa ollessa uutta menoa lyijykynällä tai vetää jotain peruuntunutta tapahtumaa nopeasti yli – sillä samaisella lyijykynällä. Lyijykynä onkin yksi elintärkeä osa kalenteria.

Olen monesti saanut kuulla ihmisten voivotteluja,  kun kaikki aikataulut hävisivät kännykän mennessä rikki tai kadotessa.

Minun kalenterini on aina seinällä ja toinen laukussa.  Ne tuskin menevät niin rikki, ettei niitä voisi käyttää. Ja tuskinpa ne häviävätkään – eivät ainakaan molemmat.

Onko kalenteri sinullekin tärkeä vai luotatko kännykkääsi? Miten sinun arkesi pysyy järjestyksessä?


web statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

 • marketta

  Pirkanmaan jätehuollon ilmaisjakelukalenteri ollut seinällä jo vuosia. Hyvin on aina mahtunut meidän pikku-perheen menot siihen. Ja aina tulee joululahjaksi joku toinenkin seinäkalanteri. En ole koskaan laittanut kännykän muistioon mitään!

  • Maria/Luomulaakso

   Minäkin käytin ennen noita ilmaiskalentereita. Toivat hyvin eikä koskaan tarvinnut ostaa yhtään ainoaa kalenteria ja tosiaan joululahjaksikin niitä tapaa yleensä tulla. Oli ihan kätevää, kun sai pariin paikkaan kotona kalenterin. Nykyisin noissa ei vain se merkintä tila enää riittänyt. :/

 • Johanna

  Näyttääpä näppärältä tuo teidän uusi kalenteri. Meillä luotetaan myös seinäkalenteriin, joka on tänä vuonna Agri marketin ilmaiskalenteri. Käsilaukussa mulla kulkee pieni ja söpö pinkki kalenteri 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   On tosi nappärä ja uskallan sen jo sanoa, vaikkei pitkää käyttökokemusta vielä olekaan.

   Mullakin oli ennen pieni kalenteri käsilaukussa, mutta en saa siihenkään enää mahtumaan kuuden ihmisen menoja ja muita merkittäviä asioita. Nyt tarvitsee isomman version käsilaukkuunkin. 🙂

 • Saara

  Näyttävät kivoilta ja käytännöllisiltä kalentereilta. Kaikki menotkin tuntuvat mukavammilta, kun ne on merkattu kivasti kivaan kalenteriin.
  Itse kuulun tylsästi kännykkäihmisiin. Enkä ollenkaan käsilaukkuihmisiin, joten mitään ylimääräistä en kuljeta mukana. Minulle kännykkä on elintärkeä sekä työ- että arkimenojen hallinnassa.
  Pudotin kesällä kännykkäni (jo toistamiseen!) vessanpönttöön. Iloinen yllätys oli, että kalenteritiedot siirtyivät jostain pilvestä automaattisesti uuteen kännykkään.

  • Maria/Luomulaakso

   En onneksi ole pudottanut käsilaukkuani vessanpönttöön niin ei ole kalenterikaan kastunut! 😀 Käsilaukkuni on kyllä enemmän sellaista matkalaukkumallia eikä se taitaisi mahtua pönttöön putoamaankaan. Mukana pitää olla kaikkea vaipoista lähtien niin ei sitä millään pienellä laukulla pärjää. Mukaan mahtuu helposti isompikin kalenteri. Onneksi. : )

   Pilvi on kyllä kätevä kaikenlaisten tiedostojen kanssa. Sillä pelastaa monesti päivänsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.