Hävikkiherkku,  Ruokakorin Reseptit,  Sisäelimet

Jauhemaksapihvit

Maksa on yksi niistä ruoka-aineista, joka jakaa ihmisten mielipiteitä kovasti. Monilla on jäänyt kammo koulun maksakastikkeesta, joka ei kyllä minustakaan ollut kovin herkullista, vaikka maksasta pidänkin. On sääli, että maksaa ei käytetä enää lainkaan kuten ennen. Ruokahävikki on aina kurja juttu ja maksa on todella ravinteikas ja hyvä raaka-aine, jonka kuuluisi päätyä lautaselle herkutteluun.

R_sisaelimet_jauhemaksapihvi1

Jauhemaksapihvit ovat yksi lempiruuistani. Välillä niihin tulee oikein himo! Tällä viikolla Kotiäidin Luomulaaksossa paisteltiinkin kasa herkullisia jauhemaksapihvejä Kiven Säästöpossun possun maksasta. Että olivat mahtavia!

Maksan kanssa on myös hyvä muistaa, että se vaatii vähän enemmän suolaa, kuin jokin muu ruoka-aine. Kovin vähäsuolainen jauhemaksapihvi ei nimittäin maistu kovin hyvältä. Paista ensin vaikka pieni koepihvi ja makustele, onko suolaa massassa riittävästi.

Itse teen jauhemaksapihvit lapsuudesta tutulla reseptillä, jota äitini aina käytti ja käyttää edelleen. Valkopippuri on sulkeissa, koska välillä laitan sitä ja toisinaan taas en. Tällä kertaa tein pihvit ilman valkopippuria. Perunan tapaamme tehdä karkeaksi raasteeksi, sillä se tekee mukavan rakenteen pihviin. Perinteisesti maksan kanssa maistuu paistetut sipulirenkaat tai puolukkasurvos.

n. 1 kg maksaa
n. 1 kg perunaa
n. 400 g sipulia
suolaa
(valkopippuria)

1. Kuori, silppua ja kuullota sipuli paistinpannulla. Mausta suolalla.
2. Poista maksasta kalvot ja suonet. Huuhtele maksa ja jauha se hienoksi.
3. Kuori perunat ja raasta karkeaksi raasteeksi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin.
4. Laita kauhalla pannulle sopiva määrä massaa ja paista pihvi molemmin puolin voissa tai voin ja öljyn sekoituksessa.

jauhemaksapihvi

hits counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.