Kasvis,  Kreikka/Välimeri,  Meze,  Ruokakorin Reseptit

Italialainen fenkolipaistos

Viime viikolla saimme jälleen mahtavia fenkoleita ja päätin tehdä jotain ihanaa niistä. Toki ne ovat hyviä ihan sellaisenaan tai vaikkapa salaatissa, mutta fenkolipaistosta oli mukava tehdä pitkästä aikaa.

Italialainen fenkolipaistos

Fenkolipaistoksen resepti on italialaista alkuperää ja makumaailma onkin todella erilainen kuin kreikkalaisessa ruuassa. Hyvää se on kuitenkin – siis jos tykkää fenkolista, sillä montaa muuta ainesta ei tähän sitten tarvitakaan. Paistoksen päälle tulevat, uunissa rapeiksi paahtuvat leivänmurut kruunaavat annoksen.

Muista, ettet heitä fenkolin lehtiä ja varsiakaan kompostiin vaan käytä ne vaikkapa salaatissa tai napostele sellaisenaan. Meillä etenkin nuo fenkolin varret ovat erityisen suurta herkkua.

Fenkolipaistos maistuu hyvin ihan sellaisenaan, tuoreen leivän kera tai jopa osana mezepöytää. Tosin Italiassa mezejä kutsutaan nimellä antipasto (monikossa antipasti).

6 suurehkoa fenkolia
n. 150 g voita
n. 150 g vaaleita leivän muruja
mustapippuria
suolaa
raastettua muskottia

1. Puhdista ja poista lehdet sekä varret fenkoleista.

2. Kypsennä fenkoleita suolatussa, kiehuvassa vedessä n. 25 minuuttia. Fenkolin pitää olla sen verran pehmennyt, että terävällä veitsen kärjellä pistettäessä, uppoaa veitsi helposti fenkoliin.

3. Valuta fenkolit siivilässä ja anna jäähtyä.

4. Siivuta fenkolit puolensentin tai sentin siivuiksi ja lado ne vuokaan niin, että seuraava rivi peittää aina osan edellisestä. Jatka näin kunnes kaikki fenkolit on käytetty. Ja jos latominen edellä kuvatulla tavalla ei innosta niin eipä niitä siivuja kukaan estä heittämästä vuokaan sikin sokin, mikäli se tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. 🙂

5. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla

6. Levitä tuoreet leivänmurut pinnalle ja siivuta voi niiden päälle.

7. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä

Italialainen fenkolipaistos


shopify analytics toolSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.