Luomu,  Tapahtuma

ELMA-messut tulevat

Selailin jo Messukeskuksessa pidettävän Meidän viikonloppu-tapahtuman näytteilleasettajia ja muutama pomppasi listasta heti silmään ja raapustinpa ne toki heti omaan muistilistaani, jotta varmasti muistan niitä messuilla ollessani käydä katsomassa.

ELMA-messut tulevat

Luonnollisestikin ihan ensiksi selasin läpi messujen luomualueen (6n109) näytteilleasettajat:

Luomu- ja lähiruokamessuilla jäi viimeksi ostamatta Rainingon luomutilan kvinoat, koska en enää olisi jaksanut kantaa niitä kotiin kaikkien muiden luomuherkkujen lisäksi. Tällä kertaa ajattelin tässä onnistua ja ihan varmasti ostan jotain ainakin Vavesaaren tilalta ja ehkäpä myös Lapin Marialta. Molempien tuotteet ovat tuttuja jo vuosien takaa.  Sunspeltin jauhoja meillä on muuten käytössä ihan säännöllisesti, samoin L’uomu Nokan herkulliset broilerituotteet. Muut alueen ruokakohteet ovat hiukan vieraampia ja vaativat parempaa tutustumista.

Luomualueen lisäksi messuilla on mm. Tulevaisuuden tori, jossa pääsee tutustumaan vaikkapa biokaasuautoon. Myös lähinnä lapsille suunnattu Metsäpeliluola kiinnostaa. Ehkäpä myös meidän lastenmielisten sopii siellä poiketa. 😀  Tuolta voisikin näin jouluihmisenä suunnata sitten kohti Messukeskuksen joulu-aluetta, joka on tehty yhdessä SantaParkin kanssa. Tulee ihan matkat Mummin ja Papan luo Rovaniemelle mieleen.  ❤

Listasta huomasin, että näillekin messuille oli muutama kirjanmyyjä tulossa ja koska kirjahyllystä löytyy aina vielä hiukan tilaa, niin täytyyhän nekin pisteet käydä katsomassa. Ei muuten tiedä, millaisen aarteen ohi sitä tulee kävelleeksi!

Varmaa on, että aikaa saa messuilla hyvin kulumaan ja tällä hetkellä harmittaakin, että en taida messuille ehtiä kuin yhtenä päivänä, sillä lauantaina meillä on reilu vuosi sitten varatut oopperaliput Oopperan Kummitukseen ja sunnuntaina taidamme rauhoittua kotiin viettämään isänpäivää. Mutta perjantaina nautitaan messuista jokaisella askeleella!

Nähdään ELMAssa! 🙂

705px__47866elma

Kuvat: Messukeskuksen mediapankkishopify traffic statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


5 Comments

 • marketta

  Kerran olen käynyt Elma-messuilla. Pidin kovasti! Kaverini vaan ei ollut kovin kiinnostunut ruokapuolesta, se vähän jäi sitten minultakin tutkimatta.
  Jotenkin minusta vaan on aina outoa, että maaseudun asioita pääsee näkemään vain ja ainoastaan kaupungeissa. Samoin lähiruoka on kaupunkilaisten juttu. Ei meillä täällä maalla mistään lähiruokaa saa. Sitä täytyy lähteä hakemaan kaupungista. Samoin niitä lehmiä katsomaan! =)

  • Maria/Luomulaakso

   Hassua se kyllä on, että pitää mennä kaupunkiin katsomaan maaseutua. 😀 Lähiruoka on kyllä samanlainen juttu. Ehkäpä maaseudulla ei tarvitse noita asioita niin pohtia.

   Elma-messuilla olen itsekin käynyt kerran. Nyt tulee toinen. 🙂

 • Johanna

  Kuulostaa tosi mielenkiintoisilta messuilta, ja varsinkin se jouluosasto! Mutta myös ruokapuoli. Voi harmi kun on taas niin kaukana, ettei pääse. Mutta oikein ihanaa messupäivää teille! 🙂

 • SilvanaJoanne

  Maria i’m trying to eat more organic because the food we put in our bodies from the commercial grocery stores is frightening because of the things I hear. I wish we had these fairs in Italy as you have in Finland. It looks very interesting!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.