Luomu,  Luomu/Ekokauppa

Makoisa vierailu Arctic Chocin tehtaanmyymälässä

Arctic Chocin tehtaanmyymälässä

Arctic Choc piti pitkäperjantaina ovensa auki ja päästi suklaannälkäiset ihailijansa maistelemaan chilillä höystettyä Arctic Chocin valmistamaa kaakaota ja ihastelemaan siniristillä koristeltuja pääsiäismunia. Kuten arvata saattaa oli kokemus Arctic Chocin tehtaanmyymälässä upea ja herkullinen, mutta niinpä tuntuu kaikki sellainen olevan, minkä Arctic Chocin osaava kaksikko aloittaa.

Olen kirjoittanut Arctic Chocista aiemminkin. Tälläkään kertaa ei tarvitse säästellä sanoja vaan tuntuu ennemminkin siltä, että ne loppuvat kesken. Edelleen joudun pohtimaan, miten kehua kattavasti jotain, jonka tuotteet hipovat täydellisyyttä niin maultaan kuin ulkomuodoltaankin ja asiakaspalvelu on sydämellistä ja huomioonottavaa. Tiia ja Bryn ovat loistava kaksikko!

Arctic Chocin tehtaanmyymälässä

Suklaatehtaalla käynti on aina mielenkiintoinen kokemus ja pienessä suklaatehtaassa käynti on ihan toista kuin kouluaikojen Fazerin megatehtaalla vierailu. Pieni tehdas on enemmänkin sellainen käsityölaispaja, jossa jokainen konvehti on kuin lapsi, jota käsitellään kallisarvoisen aarteen tapaan ja pakataan hellän huolehtivasti rasiaan. Arctic Chocin tuotteet ovat todellista käsityötä.

Arctic Chocin tehtaanmyymälässäTuntuu kuin Arctic Chocin tuotteilla olisi kauniin ulkokuoren lisäksi myös sielu – sellaista tuppaa tapahtumaan, kun tuote tehdään ammattitaidolla ja rakkaudella ja juuri nuo korvaamattomat ainekset Arctic Chocin koko tuotannosta löytyvät.  Viimeistään silloin, kun keskustelee Brynin kanssa konvehtien valmistuksesta ja suklaasta voi nähdä kuinka hänen silmissään on se sama loiste, kuin kenellä tahansa muullakin, joka tekee työtä jonkin sellaisen parissa, jonka tuntee todella omakseen. Rakkaus tekemäänsä työtä kohtaan näkyy aina lopputuotteessa saakka eikä todella hyvää tuotetta saa aikaan ilman sitä.

Arctic Chocin tehtaanmyymälässäHaitta ei ole sekään, että Arctic Choc käyttää luomuksissaan vastuullisesti tuotettua suklaata. Callebaut kertoo kaakaon olevan kestävästi tuotettua ja viljelijöidenkin osuus on otettu huomioon. Callebautin tavoite onkin saada kaikki ostamansa suklaa vastuullisesti tuotetuksi. Tätä tavoitetta onkin mukava olla tukemassa – etenkin kun heidän suurin valikoimansa – Finest Belgian Chocolate –  tuotetaan jo kestävällä tavalla. Siitä on hyvä jatkaa.

Arctic Chocin tehtaanmyymälässä

Avointen ovien päivää varten oli Arctic Choc valmistanut kauniita siniristillä varustettuja pääsiäismunia. Hieno ele sanoisin. Kauniisti ajateltu ja toteutettu. Tämäkin sopii hyvin siihen kuvaan ja käsitykseen, joka itselleni Arctic Chocista on muodostunut. Viimeiseen asti huoliteltuja ja ajateltuja ratkaisuja, jotka on toteutettu sydämellä.

Arctic Chocin tehtaanmyymälässä

Avointen ovien päivänä Bryn esitteli myös brittiläisen suklaamestari William Curleyn töitä. Huomaa, että kunnioitus oppi-isää kohtaan on suuri. Eikä ihme. William Curleyn työt ovat vertaansa vailla. Ei voi kuin ihastella noitakin suklaisia taideteoksia.  Ihan ei samanlaisia omassa keittiössäni synny… ei vaikka Bryn kertoi niksin jos toisenkin kuinka suklaiset pääsiäismunan puolikkaat onnistuvat. Vielä pitää kerta ja ehkä toinenkin harjoitella, jotta temperointi menee ihan nappiin ja suklaamunanpuolikas tulee ehjänä ulos muotista.

Kuulimme myös Arctic Chocilta olevan tulossa myyntiin kaakaoita ja ainakin meillä näitä uutuuksia odotetaan vesi kielellä! Tällä hetkellä myyntiin ovat tulossa nämä makuvaihtoehdot:

  • Chili Tummasuklaa
  • Maustettu Tummasuklaa (inkivääri, kaneli ja muskotti)
  • Maitosuklaa

Avoimien ovien päivät vetivät mukavasti ihmisiä aina ihanan pienistä taapertajista varttuneempiin. Facebookissa kerrottiin uuden avoimien ovien päivän olevan tulossa. Kyseinen päivä on 3.5 kello 11-15.00. Sinne kannattaa  ehdottomasti suunnata tutustumaan tuotantoon sekä tietenkin ostoksille. Kukapa voisi lähteä suklatehtaalta kotiin tyhjin käsin – emme me ainakaan. 😀

Arctic Choc on muuten yksi Luomulaakson lempiostospaikoista. Heidän tuotteitaan voi ostaa jälleenmyyjien lisäksi myös verkkokaupasta. Tilauksen saa postitse kotiin tai sen voi noutaa Arctic Chocin tiloista Espoosta.

Arctic Chocin tehtaanmyymälässä

Arctic Chocin tehtaanmyymälässä
Ehdoton suosikkini: Mansikka ja viinietikka valkosuklaalla

 free web statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.