Puutarha

Yrttilaatikkoja ja takapihan suunnittelua

Viikonloppuna käärmeiden ilmestyttyä etupihalle siirryimme työskentelemään kokonaan takapihan parissa, sillä siellä – ainakaan vielä – ei ole näkynyt ainoatakaan kyytä.

Aurinko porotti lämpimästi ja kolme uutta yrttilaatikkoa valmistuivat varsin joutuisasti. Olin ajatellut sijoittavani ne vanhan mansikkamaan paikalle lähelle talon seinustaa, mutta kun laatikot siihen lätkäistiin, niin silmiinhän se sattui. Ei niitä siinä kestäisi katsoa kovinkaan kauaa. Niinpä päätin muuttaa suunnitelmaa, mutta muutoksen myötä en päässytkään täyttämään laatikoita ja istuttamaan Kreikan oreganon taimia.

Yrttilaatikkoja ja takapihan suunnittelua

Nyt pitää odottaa, että saamme kompostiaidan rakennettua ja vasta sitten pääsen asettamaan uudet yrttilaatikot paikoilleen, sillä vasta sitten tiedän tarkkaan, miltä uusi järjestys takapihan toisella laidalla näyttää ja mihin kohtaan tarkalleen laatikot tulevat. Muutama muukin muutos matkalla tapahtui ja kompostiaidasta pitää rakentaa pidempi, koska ensi kuussa meille olisi tarkoitus kotiutua uusi Biolanin lämpökompostori, joka ei tulevaisuudessa nielekään keittiöjätettä vaan ihan jotain muuta, mutta siitä tarkemmin sitten kesäkuussa, kun asiat lähtevät rullaamaan.

Nyt pitää keskittyä rakentamaan aitaa, hyönteishotellia ja muutenkin kunnostamaan ränsistynyttä takapihaa.

Taapero oli muuten isin apuna laatikon rakennuksessa ja oli pukenut itse vaatteet ylleen. Helteellä luonnollisestikin tarvitsee Mummin neulomia pitkiä villasukkia, kumisaappaita sekä isoveljen villaista pipoa. Puutarhakäsineet hän lainasi toiselta isoveljeltään. Paita oli sentään ihan oma! 😀


web
analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


6 Comments

 • TiV

  No jopas sattui – minullakin on muutama lava tuolla odottamassa “asennusta”. Tällä kertaa uusia ja käsittelemättömiä ja pähkäilen tässä justiinsa, että millaisella terva-pellavaöljy-havupuutärpättisekoituksella ne kannattaisi käsitellä…
  Ensin ajattelin, että en käsittele ollenkaan, mutta taidan ne jollakin sutia. Joku oli käsitellyt pelkällä pellavaöljyllä, mutta tulisihan tuosta sekoituksesta ainakin hyvä tuoksu! Ja epäilemättä apusutijoille tervaiset kädet…. : )
  Terv. TiV

  • Maria/Luomulaakso

   Lämpimästi tervetuloa lukijaksi, Virpi. 🙂 Kävin muuten jo kurkkimassa sinunkin blogiasi jo. 🙂

   Kumpparit saa kyllä nopeasti jalkaan ja meiltä kun löytyi noita käärmeitä viikonloppuna niin tuntuu, että taapero on päättänyt pitää saappaita sisälläkin. 😀 No, hyvä vain, että sisäisti, etei ulos mennä ilman saappaita.

   Meillä jäätyy lämpökompostori jokus kovimmilla pakkasilla – ja riippuu toki siitäkin, että jos “ruokintarintamalla” on liian hiljaista. On kyllä mahtava kapistus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.