Puutarha

Kivikasoja ja aidan suunnittelua

Takapihan raivaus otti eilen askeleen eteenpäin, kun sain katkottua kaikki ränsistyneet sireenipensaat. Osa oli todella huonossa kunnossa ja yhden juurakkokin oli niin laho ja kurja, että se hajosi kun sitä hiukan törkkäsi.

Kivikasoja ja aidan suunnittelua

Yksi juurakoista oli hyvissä voimissa ja maassa sitkeästi kiinni. Tällä hetkellä pohdin sen mahdollisuutta jäädä puutarhaamme, mutta luulen, että se tulee jäämään pois, koska en ollenkaan pidä sireenipensaiden juurivesoista.  No, kukat ovat kyllä kauniit. Toistaiseksi tyydyn siirtämään pensaan pois tulevan aidan tieltä ja jään pohtimaan löytyisikö sille uusi paikka pihaltamme.

Tänään katselin takapihaa ja tilannetta vähän tarkemmin. Viikonloppuna olisi tarkoitus aloittaa rakentaminen, jos vain sää sallii ja siihen mennessä pitää saada kaikki tiellä oleva pois uuden aidan alta.

kuva_kaadetttupuu

Tiellä oleva tarkoittaa lähinnä hervotonta kivikasaa ja isoa röykkiötä oksia, sillä sireenin lisäksi takapihalta kaatui puunpuolikaskin. Myrskytuuli oli sen vuosi sitten katkaissut, joten oli jo korkea aika saada se pois törröttämästä.

Naapuri kertoi tänään, että heidän etupihallaan, joka siis on lähellä meidän takapihaamme, on myös näkynyt käärmeitä eli nyt pitääkin olla sitten erityisen varovainen siirtäessä kivikasoja ja risukasoja. Nehän ovat vallan mainiota oleskelupaikkoja käärmeille. Toivottavasti minun eilinen tömistelyni karkotti niistä edes osan. Taapero taitaa kuitenkin jäädä tällä kertaa näistä hommista pois, ihan vain varmuuden vuoksi.

kuva_kivia

Taitaa muuten olla, että mahtavasti kasvanut raparperipuskamme onkin ainoa, joka takapihan mylläyksessä saa jäädä alkuperäiselle paikalleen. Mitäpä sitä siirtämään sellaista, joka on hyvä juuri siinä missä on. Rakennetaan uudet jutut sopimaan sen kanssa.

kuva_raparperi


shopify analytics ecommerce trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


2 Comments

    • Maria/Luomulaakso

      Iso on urakka. Onneksi kuitenkin mukava. 🙂

      Tällä hetkellä suunnitelmissa on lauta-aita metallijaloilla ja toivomme kovasti, että kallio ei tule vastaan liian nopeasti. Vähän haastavaa tämä rakentaminen meidän pihalla aina on, mutta toistaiseksi näyttää kohtuu hyvältä. Voi tosin olla, että ennen kuin olemme päässeet loppuun asti niin matkalla on ehtinyt syntyä parikin uutta ideaa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.