Puutarha,  Valokuvia

Uudet kukkijat

Tällä viikolla puutarhaan ilmestyi uusia kukkijoita. Osa ehti lakastuakin ennen kuin tajusin kaivaa kameran esiin.   No, onneksi ehdin ihastella kunnolla vielä näitä sekä muutamaa muuta, josta ei edes joten kuten kelvollista kuvaa saanut otettua, koska kasvi päätti kasvaa kameran kannalta varsin epäedulliseen suuntaan.

Uudet kukkijat

Olen iloinen, että tänä vuonna eivät liljakukot ole vaivanneet kukkapenkkiämme. En kyllä tiedä miksi, sillä parina aikaisempana kesänä niitä on ollut riesaksi asti ja mekaanista torjuntaa on saanut toteuttaa ihan liiaksi. Nyt kukkapenkin renuskivellä ovat saaneet nököttää koko kesän tarpeettomina liljakukontappovälineet eli laudan pätkä ja pieni kalikka. Saa nähdä millainen liljakukkovuosi on ensi kesänä.

Uudet kukkijatKehäkukista äitini pitää aivan erityisesti. Nyt niitä kasvaa laatikkopuutarhassamme siellä täällä. Vähän myöhässä tulin ne kylväneeksi, mutta kukkivathan ne vihdoin. Tosin vain osa on ehtinyt tähän vaiheeseen. Voi olla, että innokkaat apuharventajat taisivat nyppiä muutaman taimen irti jossain vaiheessa kesää, kun eivät hyötykasviksi tunnistaneet. 😀 No, iloitsemme nyt näistä olemassa olevista.

Uudet kukkijat

Joka kesä olen tuuminut, että köynnösruusu ei vain voi oikein hyvin meillä. Se paleltuu joka talvi eikä koskaan ehdi kasvaa metriä korkeammaksi. Niinpä haaveilemani kukkiva ruusuköynnös ei koskaan toteudu ja olenkin monesti sanonut, että koko kasvi pitäisi kaivaa ylös ja siirtää jonnekin sivummalle. No, vielä on saanut olla paikoillaan. Ehkä siksi, että ne muutamat kukat, jotka se kesällä iloksemme tekee, ovat mahtavan kauniita ja niitä on mukava ihastella kulkureitin varrella. Tällä viikolla kasvi avasi vuoden ensimmäisen kukkansa ja muutama nuppu odottaa vielä vuoroaan.

Näiden kukkien myötä onkin mukava toivottaa ihanaa, valoisaa viikonloppua kaikille.  ❤Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

 • Saara

  Kukat on aina niin ihania! Meilläkään ei muuten tänä kesänä ole ollut liljakukkoja. Huomasin vasta kun mainitsit. Ilmankos minunkin fuksianpunaiset liljat olivat komeammat kuin aiempina kesinä. Voi olla kostealla kesälläkin jokin osuus – mene ja tiedä? (Kirjoitettuna tuo “mene ja tiedä” kuulostaa aika omituiselta – mistäköhän moinen sanontatapa?)

  • Maria/Luomulaakso

   Toivottavasti liljakukot pysyvät poissa ensikin kesänä niin meiltä kuin teiltäkin. Moni kasvi on kyllä tykännyt tästä sateisesta ja viileästä kesästä, vaikka täällä blogissa olen tainnut enimmäkseen muistaa vain nurista niistä, jotka eivät ole pitäneet.

   Yllättävän moni sana muuten näyttää hassulta kirjoitettuna, mutta ei tunnu siltä sanottuna. Hassu juttu tosiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.