Arki,  Blogiyhteistyö,  Veritulppa

Tukisukat shopin tukisukat testissä

Jokin aika tapakerin sain mielenkiintoisen yhteistyötarjouksen Tukisukat-shop.comilta, joka on yksi  suurimmista tukisukkia ja muita jalkojenhoitoon liittyviä tuotteita myyvistä nettikaupoista pohjoismaissa.

Tukisukat-shop myy arkipäivän tukisukkia, urheilukompressiosukkia sekä leikkauksen jälkeen käytettäviä lääkinnällisiä sukkia. Minulle tarjottiin testattavaksi polvipituisia tukisukkia.

Taustaa

Käytän pääasiassa reisipituisia kompressiosukkia ja olen tehnyt niin jo reilut kolme vuotta sairastettuani massiivisen veritulpan. Tukisukat ovat siis iso osa arkeani ja sukkien käyttömukavuus sekä toimivuus ovat isoja asioita.

Sain kokeiltavakseni kahdet polvipituiset  2. luokan sukat joiden puristusluokka on 20-30 mmHg.  Tavallisesti käyttämäni reisipituIsten sukkien lääkinnällinen paine nilkassa on 23-32mmHg.

Tukisukat shopin tukisukat testissä

Muutaman viime kuun aikana käyttöni on kuitenkin laajentunut myös polvipituisiin sukkiin, sillä sukkanauhaliivistä huolimatta eivät reisipituiset sukat pysy aina ja kaikissa tilanteissa kunnolla ylhäällä ja voin kertoa, että polvitaipeeseen ryppääntyvä tukisukka ei ole mukava. Pahimmillaan se voi olla kivuliaskin sekä haitata verenkiertoa. On siis tärkeää, että sukka on hyvä ja oikein jalassa. Lisäksi remontin keskellä on paljon huolettomampaa käyttää edullisempia tukisukkia ja polvipituiset tukisukat ovat myös helpompia käytössä.

En ole  jaksanut työteliäimpinä puutarhapäivinäkään aina taistella reisipituisten sukkien kanssa ja niinpä puutarhapäivien aamuina vedän jalkaani polvipituiset sukat, jotka pitävät jatkuvan turvotuksen ja ärsyttävästi nakertavan kivun suunnilleen poissa tai ainakin siedettävämmällä tasolla. Reisipituisilla tukisukilla ei nimittäin ole kovinkaan mukavaa kiipeillä puissa laittamassa linnunpönttöjä tai raivata ruusutiheikköä. Sukan rikkoutumisvaarakin noissa puuhissa on suuri.

Mainittakoon muuten myös, että polvipuituisilla tukisukilla nukkuminen on huomattavsti viileäpää kuin reisipituisilla sukilla.

Tänä vuonna  saan kaksi paria kompressiosukkia kunnan maksusitoumuksella ja pari kertaa vuodessa käyn fysioterapiassa mittauttamassa jalkani uusia reisipituisia tukisukkia varten.  Osan vuodessa käyttämistäni sukista ostan  itse, sillä kaksi paria ei riitä kuin osaksi vuotta, kun sukkia käytetään yötä päivää – ja vaikkei käytäisikään niin varaparikin on syytä olla kotona odottamassa.

Uudet tukisukkavaihtehdot ovat siis enemmän kuin tervetulleita.

kuva_tukisukka02

Millaiset ne sitten olivat?

Aloitin testamisen SquarePink-tukisukilla,  jotka tuntuivat ensi hiukan oudoila, sillä niiden varvasosa oli erilainen kuin muu sukka eikä siksi puristanut varpaíta lainkaan niin kuin normaalisti käyttämäni umpikärkinen sukka. No, pienen totuttelun jälkeen tämä ei enää haitannut vaan oli oikeastaan ihan mukava, kun varpaat saivat enemmän tilaa ja vilpoisemmatkin ne toki olivat eikä tuo ”pussi” haitannut kengässäkään.  Kuosi oli pirteä ja etenkin taaperon mieleen, joka jaksoi ihmetellä äidin erivärisiä sukkia.

Puutarhatyöpäivänä sukat pysyivät hyvin jalassa eivätkä valuneet. Ainoa miinus oli, verrattuna toisen merkin polvipituisiin sukkiin, että nämä eivät puristaneet aivan yhtä voimakkaasti ja se tuntui isompana särkynä jaloissani. Toisenlaisena, vähemmän jalkoja rasittavana päivänä, ne taas toimivat jaloissani suhteellisen hyvin.

Sukkien materiaali on pehmeämpää ja venyvämpää kuin normaalisti käyttämieni kompressiosukkien materiaali ja vaikuttaa siltä, että se vaikuttaa kipuilun määrään jaloissani, sillä pehmeämpi materiaali antaa enemmän periksi eikä puristus ole sitten ihan niin napakka.

kuva_tukisukka03

Oma sukan tarpeeni on kuitenkin aika erilainen kuin monella muulla tukisukan käyttäjällä. Ja siksi olisikin aika epäreilua arvostella sukat vain sen mukaan, sillä viimeisen vuoden ajan omat sukkani ovat olleet pääasiassa mittatilausukkia ja mittatilaussukan ja pakettitavaran välillä on luonnollisestikin aika iso ero – myös hinnassa.

Onnekseni äidilleni käy sama sukkakoko kuin minulle ja hän testasi toisen parin eli Everyday Chic Bluen. Äitini jalat keräävät aika ajoin turvotusta ja kipuiluakin sen myötä on. Monesti olemmekin puhuneet polvipituisten tukisukkien hankkimisesta hänelle.

Hänelle sukat sopivat vallan mainiosti ja materiaali tuntui iholla miellyttävältä. Sukka ei valunut ja pysyi nätisti paikoillaan koko päivän ja illalla jalat olivat kevyemmät kuin sukattoman päivän jälkeen.

Yhteenvetona voisin sanoa, että omaankin käyttööni voisin näiden tai vastaavien sukkien voivan jäädä – kunhan arvioin käyttötarpeen ja -tilanteen huolella ja toimin sen mukaan. Eivätkä polvipituiset sukat minulle jatkuvassa  käytössä käykään. Äidilleni nämä taas sopivat paremmin kuin hyvin. Hänelle varsin kelpo sukkia edulliseen hintaan.

Käykäähän tutustumassa nettikaupan valikoimiin! Ehkäpä sieltä löytyy juuri sinulle sopiva sukkapari. Eipä muuten ole paljon ihanampaa tunnetta kuin kevyet, kivuttomat jalat vielä illallakin! Tukisukista hyötyisivät kyllä kaikki – harmittavan harva niitä vain keksii itselleen hankkia!

kuva_tukisukka06

 

 

 

 


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


7 Comments

 • marketta

  Töissä kun täytyy seistä pönöttää paikoillaan, välillä tuntitolkulla yhteen menoon, on pakko käyttää tukisukkia välillä. Minun on pitänyt ja pitänyt mennä suonikohjuleikkaukseen jo monta vuotta, mutta kun en saa aikaiseksi/uskalla. Kohjuni on niin hankalassa paikassa, polvitaipeessa ja reiden yläosassa pahimmillaan, että polvipituinen sukka välillä painaa kohjuja. On pitänyt hankkia reisipituinen sukka, mutta kun olen niin saamaton! Ja kun kohjut eiväti haittaa joka päivä, niin en ole pitänyt asiaa niin kiireellisenäkään.
  Mutta vaikkei olis kohjuja tai muita vaivoja, kyllähän noi tukisukat keventää jalkaa kummasti. Jalat eivät väsy yhtä paljon!

  • Maria/Luomulaakso

   Kyllä kuloostaa kurjalta tuo sinun suonokohjusi ja paikka on kyllä ikävä. 🙁 Ihan varmasti polvipituinen sukka painaa kohjua. Reisipituinen on kyllä kätevä ja koen ne ihan käteviksi käyttääkin – etenkin sukkanauhalivin kanssa (siis sellanen kunnollinen, joka oikeasti pitää sukat ylhäällä, ei sellainen höpsöttelyversio, jota alusvaateliikkeet tapaavat ainakin enimmäkseen myydä.) Suosittelen kyllä lämpimästi reisipituisiatukisukkia (Tukisukat-shop muuten my niitäkin, mutta niistä minulla ei ole kokemusta) ja ainakin ensimmäisten kohdalla on minusta mukava saada oikea koko tietoon ammattilaisen mittaamina eli aika vain fysioterapiaan ja sillä se selviää. Mittauksen jälkeen sukan voi sitten tilata verkosta tai fysioterapeutilta, ihan kuinka haluaa. 🙂 Joskus voi mennä hetki aikaa ennen kuin se itselle mieluisin malli ja materiaali löytyy.

 • Jalkavaivainen mies

  Itse olen keski-ikäinen mies, jolla jalat kipeytyy seisomisesta tai pitkään istumisesta. Kokeilin erilaisia apuja ongelmaan. Tukipolvisukat auttoi vähän ongelmaan, mutta kun ongelmallisin kohta on reidessä, niin apu oli vähäistä. Kerran kun muita tukisukkia ei ollut tarjolla ja kipu oli todella kova, niin kiskoin kaupasta löytyneet tukisukkahousut jalkaan. Ne osoittautui erittäin hyväksi vaihtoehdoksi. Ongelma vaan on se, että nuo sukkahousut miehillä on sellainen vitsien aihe, ettei niitä paljon viitsi esitellä muille. Käytännössä ne on pakko piilottaa pitkien housujen alle kesät talvet. Talvella ne tietysti menee, mutta kesällä aika tukahduttavat. Harkitsin pitkiä tukisukkiakin, mutta löytämäni stay-up mallit oli jollain pitsireunuksella, jonka saatoin kuvitella hyvin humoristiseksi, kun se alas pudottuaan pilkistää housun lahkeesta. Sukkanauhaliivit taas herättää housujen läpi paistaessaan vielä enemmän perverssejä ajatuksia muissa ihmisissä, kun niiden sukkahousujen vyötärönauhan paljastuminen, kun kyykistyy nostamaan jotain.

  • Maria/Luomulaakso

   Tukisukkahousuja en ole koskaan vielä kokeillut juuri siksi, että jo normisukkahousutkin ovat niin lämpimät ja helteellä todella hiostavat. Varmasti kyllä hyvät ja toimivat silti.

   Reisipituisia tukisukkia löytyy kyllä ilman tuota mainitsemaasi pitsisomistettakin. Itse sain alkuun reisipituiset sukat ilman pitsiä. Niissä oli ns. nyppysilikoni. Pitsisillä somisteilla hankin sukat sitten myöhemmin ja ne pysyivät minulla paremmin jalassa kuin nyppysilikonilla varustetut sukat.

   Sukkanauhaliivejä löytyy myös sellaisia apuvälineversioita, jotka eivät varsinaisesti näytä sukkanauhaliiviltä, vaikka sama toiminatapa niissä onkin, mutta ovat tosiaan niin apuvälineen näköiset ja oloiset, että niistä on kaikki naurun aiheet kaukana. Itse olen sellaisia kokeillut, mutta ne olivat hirveän kovat ja epämukavat.

   Toivottavasti onnistut löytämään sopivat sukat itsellesi. Kivuttomat (tai edes kivuttomammat) jalat ovat iso asia.

 • Eetu

  Mä kuulin myös mun ystävältä, että tukisukat voisi auttaa mun turvonneisiin ja väsyneisiin jalkoihin. Kiva kuulla, että sullakin on sukat toimineet hyvin ja auttaneet tekemään esimerkiksi puutarhaa. Pitääpä varmaan hommata sitten molempia pituuksia, jos mielestäsi ne ovat hyviä eri tarkoituksiin. Kiitos paljon vinkeistä ja pitääpä hommata tuollaisia tukisukkia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.