Puuroperjantai,  Ruokakorin Reseptit

Suolattomia puuromuistoja

Tänään on aivan erityinen päivä. On nimittäin tasan puolivuotta Luomupuuron ME-päivään! Luomulaaksossa se on iso asia, sillä lähdimme koko perhe muutama viikko sitten mukaan kyseiseen tapahtumaan ja samalla tulin aloittaneeksi Luomulaakson Puuroperjantain, jonka antia on ollut uusien reseptien osalta testaamassa koko perhe.

luomupuuronme

Jo nyt on  syntynyt makuelämyksiä, jollaisia emme ennen olleet edes kuvitelleet puurokattilassa syntyvän.  Useamman kuukauden kestävä retkemme alkoi tuttuakin tutummilla lämpöisillä ja rakkailla puuromuistoilla Mummilan keittiöstä.

Mummini ei valitettavasti ole enää reiluun kymmeneen vuoteen ollut keittelemässä meille puurojaan, vaikka olikin 95-vuotias siirtyessään paremmille puuromaille. Oma äitini onneksi yhä keittelee lapsuudestani tuttuja puuroja meille joka päivä ja on ollut innokkaasti mukana maistelemassa keittiössä hauduteltuja uusia puuroluomuksia.  Varmaa on, että tulevina viikkoina ja kuukausina saamme kokea yhden jos toisenkin hyvin erilaisen makuelämyksen ja tulemme samalla luoneeksi uusia, yhteisiä puuromuistoja.

Suolattomia puuromuistoja lapsuudesta

Puuroperjantain myötä olemme muistelleet lapsuuttani ja nauraneet mm. sille kerralle, kun äitini terveystietoisena ja suolan haitoista lukeneena päätti kokeilla, onnistuisiko puurosta suolan pois jättäminen asteittain. Silloinen lehtiartikkeli ainakin näin kovasti vakuutteli.

Ensimmäisenä aamuna veljeni ja minä urhoollisesti söimme aamupuurolautasemme tyhjiksi, koska ajattelimme, että äitimme oli unohtanut puurosta suolan. Sama juttu toisena ja kolmantenakin päivänä. Pian oli kääntynyt jo toinen viikko kolmanneksi ja silloin päätimme kysyä äidiltämme, miksi se puuro nyt jatkuvasti maistui niin valjulta.

Saimme kuulla kokeilusta ja siitä, kuinka äitimme oli jo ehtinyt kuvitella lehtiartikkelin väittämän oikeaksi, koska emme olleet mitään sanoneet. Paljon enemmän väärässä ei enää olisi voinut olla!

Meillä ei  sen koommin ole suolaa puurosta vähennetty ja satunnaisten suolaunohdusten kohdalla olemme veljeni kanssa olleet hyvin äkkiä kyselemässä, ettei vain uutta suolanvähennyskokeilua ole saatettu aluille.

Makeita nauruja on tuo tapaus vuosien varrella ehtinyt poikia jo useita.

rusinat
Herkkurusinoita puuron päälle laitettavaksi.

Tule mukaan tekemään Luomupuuron maailmanennätystä!

Luomupuuron ME huipentuu 6.9. ja Luomulaakso on siinä täydellä sydämellä mukana. Liity sinäkin mukaan Luomupuuron ME tapahtumaan Facebookissa ja lusikoidaan yhdessä lautasellinen jos toinenkin makoisaa luomupuuroa ja tehdään samalla ennätys, jollaista ei ole ennen nähty!

Koko harjoituskauden ajan jokainen perjantai on Luomulaaksossa Puuroperjantai ja uusia reseptejä tupsahtaa blogiin aina silloin. Niillä selvitään taas yksi harjoitusviikko eteenpäin kohti varsinaista maailmanennätyspäivää.

Tule mukaan! Syödään yhdessä Suomi luomupuurokartalle!


website statistics
real time web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.