Puutarha,  Taimikasvatus

Sisäpuutarha kasvaa

Kuva_sisapuutarha1Ensimmäiset salaatit ovat jo noussee mullan pinnalle. Portulakka, pinaatti ja retiisit antavat vielä odottaa itseään, mutta joka päivä taimiosastolla tapahtuu. Parissa tunnissa on pieniä päitä noussut esiin mustasta mullasta, vaikka edellisellä tarkastuskerralla ei ollut vielä merkkiäkään itämisestä!

Taimihyllyillä on jo paljon laatikoita ja osa taimista on jo koulittu omiin purnukoihinsa. Tomaatteja on itänyt jo monta ja paprikoita myös. Chilin pistokkaat tuntuvat lähtevän hyvin vauhtiin myöskin. Kasvihuoneeseen tulevat kasvit ovat jo hyvässä vauhdissa ja jos uutisissa lupailtu aikainen ja lämmin kevät toteutuu niin meillä siitä ainakin ollaan iloisia.

Sisäpuutarha on myös lähtenyt hyvin käyntiin. Valkoisessa ruukussa lattialla olisi tarkoitus saada kasvamaan kurkku sekä pari köynnöstävää papua. Ja tilaa oli vielä muutamalle retiisille, jotka toivottavasti saadaan pian kasvamaan ja poimittua sitten pois suurempien kasvien tieltä. Tällä tavalla olisi mahdollista saada suurempi hyöty käytetystä tilasta.

Kokeilu on joka tapauksessa hauska ja mielenkiintoinen, vaikka emme lopulta saisi yhtään ainoaa retiisiä tai kurkkua. Lapset ovat olleet innolla mukana ja vanhin lapsista halusikin kokeilla kasvattaa omassa huoneessaan kehäkukkaa, joka on yksi hänen lempikukistaan. Tänä aamuna kylvimmekin sitten kehäkukkaa. Kevät olisi kaikkien toiveissa ja joka aamu ihmetellään milloin lumet oikein sulavat.

Vielä pitää saada kiinnitettyä nuo sähköjohdot seinään, jotta kukaan ei niihin kaadu ja kisko lamppuja alas. Mutkia matkaan tekee kiviseinä, mutta josko sitä seuraavaksi kaivaisi autotallin uumenista jotain sopivaa ja laittaisi asian kuntoon. Oli vain kiire päästä ottamaan kuva ja laittamaan se tänne! 😀


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.