Historialliset vaatteet/asusteet/ompelu

Rintakoru ja vaatteiden muokkausta

Kuva_rintakoru11890-luvun asujen teko on vaihteeksi taas edistynyt. Aikaa oli sen verran niukalti, että päätin kokeilla miesten kauluspaitojen muokkausta ja se lähtikin sujumaan varsin mukavasti. Tällä hetkellä työn alla on tehdä yhteen valkoiseen paitaan pystykaulus pitsistä ja josko hihoihinkin saisi jotain jujua aikaan. Yllättävän hyvin sujui ensimmäisen paidan muokkaus ja ajanmukaista henkeä saa nykyisiinkin paitoihin, ilman mitään sen kummempaa muokkausta, valitsemalla sopivan korun. Kuvassa oleva rintakoru sopii usean paidan kanssa ja koru on minusta muutenkin varsin kaunis.

Talven tullessa ehtii varmasti paremmin ompelemaan. Onneksi osa keskiaikaisista vaatteista on muuntunut varsin kätevästi ihan toisen ajan asuksi. Tällatavoin on saanut hyvin säästöä aikaan. Myöskin autotallin läpi käyminen toi esiin hyvät kangasvarastot ja ompelua voikin jatkaa kun puutarha saadaan talviteloille. Sormet syyhyävät jo yhden hamekankaan kimppuun! Hauskinta tässä on, että todella hauskaa tekemistä riittää nyt talvenkin ajaksi. Ennen tuntui aina todella haikealta kerätä puutarhakamppeet kasaan ja katsoa kun kaikki vihreä kuolee pois. Syksyn värit ovat toki kauniit, mutta vihreän kaipuuuseen se ei paljon auta. Ompelu täyttää mukavasti puutarhan jättämän tyhjiön!


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.