Keittokirja,  Kirppis,  Ruoka

Reseptejä Vihervaaran Annan tapaan

Yksi lempisarjojani on Anne of Green Gables, jonka näin ensimmäisen kerran niin monta vuotta sitten, että en edes enää viitsi muistella. Sitä se teettää, kun neljänkymmenen vuoden maaginen raja lähestyy. Muutaman vuoden päästä sitä varmaan kyllä ihmettelee, että ei se neljäkymmentä nyt niin kummoinen luku ollutkaan.

Reseptejä Vihervaaran Annan tapaan

VHS-nauhan kulahdettua lukemattomista katsomiskerroista ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ostaa DVD ja vuosia sitten löytyi vain versio, jossa ei suomitekstejä näkynyt. No, eipä se haitannut. Lukioaikana tuli harjoiteltua Disney-elokuvilla niin englannin kuin ruotsinkin kokeisiin ja sitten vielä kirjoituksiin ja kuuntelu koekin, joka oli aina se koetinkivi, meni läpi niin kirkkaasti, ettei paremmin voinut enää mennä! Niin se korva vain harjaantui!

kuva_greengables01

Myöhemmin löytyi sitten Anna-sarja DVD, jossa oli mukana nuo tekstitkin ja toivonpa, että joskus saan katsoa tuon sarjan vielä lastenkin kanssa. Nyt pitää vain malttaa odottaa, että lukunopeus on molemmilla sellainen, että jaksavat lukea nuo aika nopeaan vaihtuvat tekstitykset.

Sitä odotellessa voinkin sukeltaa edwardiaanisen ajan kokkailuihin, sillä sain käsiini kauan etsimäni kirjan Cooking with Anne of Green Gables: Recipes from Edwardian Kitchens. Oli muuten mahtava löytö. Kirppikseltä! Ja ihan priimakuntoinen! Kovin usein ei tällaista ihmettä pääse tapahtumaan!

kuva_greengables02

Kirja on kuvitettu elokuvasta tutuilla ruuduilla (ja onhan siellä muutama Tie Avonleaan-sarjastakin) ja reseptejä lukiessaan pääseekin samalla katselemaan lempikohtauksiaan. Kirjassa on myös sananen vuosisadan vaihteen etiketistä, vinkkejä kuinka luoda autenttinen Anne of Green Gables-ateria sekä kirsikkana kakun päällä: muutama salonki kelpoinen viktoriaanisen ajan seuraleikki. Melkein sataan sivuun mahtuu juttu jos toinenkin.

Miinuksena mainittakoon, että reseptien annoksista ei ole kuvia ja keittokirjassa se on aika iso miinus. Toisaalta aihe on niin mieleinen, että en jaksaa nipottaa siitä tämän enempää. 😀

Olen niin mahtavan onnellinen siitä, että vihdoin sain opuksen käsiini. Olin jo melkein luopunut toivosta, mutta siinä se nyt on! Ja maksoikin niin vähän, että sillä saa hätäseen litran maitoa kaupasta! Taas saatiin huomata, että jonkun roska on toisen aarre!

Ainakin tiedän, mitä tulen lukemaan iltasella ennen nukkumaan menoa! Nähtäväksi jää maltanko edes nukahtaa! Ainakin hetken aikaa unettomuus on nyt mieluisaa. 😀


shopify traffic statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


10 Comments

 • marketta

  Ai että, kun oletkin hyvän löydön tehnyt! Muistan kanssa sarjaa joskus taannoin seurailleeni. Ikää kun on se nelkyt ja vähän päälle. Ja voin kertoa, ettei tunnu yhtään sen pahemmalta kuin ennenkään. Päinvastoin!

  • Maria/Luomulaakso

   Sarja on kyllä ihana. Pitää ehkä alkaa taas katsoa uudelleen. Mulla alkaa olla paljon asioita listalla: ”Sitten kun puutarha alkaa nukkua talviunta. 🙂 Onneksi DVD ei kulahda niin kuin VHS teki. 😀
   Ihan kun kävit taas ja jätit kommentin! Aurinkoista päivää! 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Aikanaan minäkin tuohon kirjaan sattumalta netissä törmäsin. Silloin ei sitä Suomeen saanut tilattua edes polvillaan rukoilemalla – taisin ehkä kokeilla tuota sähköpostin välityksellä. 🙂 Sitten se unohtuikin. Nykyisin varmaan saisi käsiinsä Amazonin kautta käytettynä, mutta parempihan se näin oli ihan kotikulmilta. 🙂 Sarja on kyllä mahtava.

   Ihanaa päästä testailemaan reseptejä – näissä ei kuitenkaan aina ole varmaa, että ne toimivat. Joskus tulee yllätyksiä. En tiedä onko tämä ”olemme testanneet kaikki reseptit” keittokirja vaiko ”heitimme nämä kasaan äkkiä, kukaan ei oikeasti tiedä toimivatko” keittokirja. Molemmanlaisia on tullut nähtyä. 😀

 • Peggy

  Mikä löytö! Olen katsonut sarjan niin monesti, enkä kyllästy siihen koskaan. Toivottavasti nuorin tyttärenikin innostuisi joskus sarjan pariin.

  Mitä ikään tulee, yli nelikymppisenäkin elämä on aikas mukavaa 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Kirja oli kyllä aikamoinen yllätys! Ja minä vielä ajattelin ensin, etten kirppikselle menisi! Olisinpa tullut kävelleeksi onneni ohi ja pahasti! 😀 Sarja on kyllä aivan mahtava!

   Juu, tuskin se elämä menee sen kauheammaksi, sillä hetkellä kun täyttää neljäkymmentä. Voi olla, että käy vaikka ihan päinvastoin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.