Arki,  Yhteiset asiat

Punkkibussilla

Jo viime vuonna meidän koko perheemme hankki ensimmäiset kaksi punkkirokotetta tai siis tarkemmin sanottuna TBE-rokotteen, joka siis suojaa puutiaisten levittämältä aivotulehdukselta, johon ei parantavaa lääkettä ole olemassa.

Viikko sitten haimme kaikille kolmannen erän ja seuraava rokotus tarvitaankin sitten vasta  kolmen vuoden päästä.

Punkkibussilla

Rokotuksen olisimme toki saaneet hankittua oman terveysasemankin kautta, mutta punkkibussi oli aika paljon hauskempi tapa käydä tuikattavana. Tuli jotenkin mieleen lapsuuden poliorokote, jonka sai sokeripalassa. 🙂

Viime vuosina olemme huomanneet, kuinka punkkien määrä jo ihan omalla pihallamme on lisääntynyt. Kun vielä kymmenisen vuotta sitten ei niitä pihalla näkynyt koko kesänä niin tänä kesänä olen jo saanut koirastamme noukkia useamman pikku kaverin irti ja olipa yksi pureutunut viime kesänä yhden lapsemme vatsaan. Iltaisin pidettävät punkkitarkastukset taitavat sujua kohta kuin itsestään.

kuva_punkki01

Aika hintavaksi kaikkien perheenjäsenten rokottaminen kyllä tuli, sillä kuuden hengen rokottaminen ei ihan ilmaista ole ja viime kesänä tarvittiin kaikille vielä se kaksi annosta. Tänä vuonna onneksi vain yksi. Tässä vuodessa eroa oli siinäkin, että lasten rokotteesta ei ollut enää tarjousta niin kuin viime vuonna oli ollut. Kolmen lapsen kohdalla sillä oli aika iso merkitys.

Mukavasti meni rokottaminen kuitenkin tänäkin vuonna ja rokotebussilla käynti oli hauska tapa hoitaa hiukan ikävä asia pois päiväjärjestyksestä. Meidän aistiyliherkät kun eivät yleensä ole innoissaan rokotteista. Viime vuonna rokotuskohdan päälle sai muuten tällaisen hienon punkkilaastarin! Lasten mielestä se oli ehkä se päivän paras juttu. Olihan punkkikuvioitu laastari ihan jotain muuta kuin ne, joita tavallisesti lääkärissä jaetaan. Taapero halusi omansa paitaan liimattuna ja hieno se oli siinäkin. 🙂

Eri puolilla Suomea kiertää ainakin kaksi eri bussia: Saaristolääkärit sekä Rokotebussi.

kuva_punkki03free hit counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

    • Maria/Luomulaakso

      Onneksi meilläkin pääasiassa vain koirasta – tosin olen pohinut välillä sitäkin tarttuuko tauti koiriinkin. Olisihan se mukavat suojata tuo karvakaverikin. 🙂 Rokote on minusta kyllä tosi tärkeä juttu, vaikka ei niillä riskialueilla pyöritäkään. Punkit leviävät ja tauti samalla. Rokote on parempi ottaa ajoissa eikä myöhässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.