Puutarha

Kuka kiskoo sipulit?

Viimeisen parin kolmen viikon aikana olen istuttanut sipulimme jo useamman kerran, kuin mitä olen jaksanut laskea. Joka ikinen aamu minua odottaa samankaltainen näkymä olohuoneen ikkunasta.

Iso osa sipuleista on kiskottu ylös ja viskottu ympäri kasvimaalaatikkoa. Jollakin on selkeästi hauskaa – ei kai se muuten jaksa palata joka yö tekemään samaa asiaa.

Sipulit ovat tosiaan heiteltynä hujan hajan pitkin kasvimaan pintaa. Osa sipuleista on onneksi nätisti oman kasvupaikkansa vieressä kyljellään ja jälleen kerran istutan sipulit uudelleen.

Kuka kiskoo sipulit?

Epäilen sipulimaamme tuhosta rastaita, mutta varmuutta asiasta ei ole. Siivekäs sen kuitenkin täytyy olla, sillä laatikot sijaitsevat aidatulla alueella, joten mikään nelijalkainen ei ole niitä voinut käydä viskomassa ympäriinsä. Ja jäisihän pehmeään multaa edes joku tassunjälkikin. Siivekäs sen siis täytyy olla.

Isommat juuret kasvattaneet sipulit saavat olla enemmän rauhassa, mutta tällä menolla juuret menevät poikki ennen kuin ehtivät kunnolla kasvaakaan.

Ja jospa minä nyt taas tästä menisin istuttelemaan viime yönä ylös kiskotut sipulit… huokaus…


web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

 • Katja / Lumiomena

  Hei! Meillä on sama juttu, ja epäilen samoin rastaita. Niitä pomppii pihallamme melkoinen siivekäslauma.

  Voihan höh!

  Ja <3

 • Viikonlopputarhuri

  Rasittavaa! Meidänkin kasvimaalla tehtiin joka kevät istukassipuleille ilkivaltaa. Asialla olivat luullakseni fasaanit. Keksin peitellä sipulien maanpäälliset osat ohuella kerroksella ruohokatetta. Sen jälkeen istukkaat ovat saaneet olla rauhassa.

  • Maria/Luomulaakso

   Meidänkin alueella kyllä on fasaaneja, mutta ei koskaan tuolla aidatulla alueella – taitavat vältellä koiraakin. Hyvä niin tai voisi olla fasaanipaistiportailla odottamassa. D

   Pitääkin katsoa josko katetta riittäisi näillekin. Olisihan se aika mahtavaa, jos en tarvitsisi koko kesää niitä uudelleen istutella! 🙂 Kiitos vinkistä! 🙂

 • Vaahteran lehden Leena

  Minä käännän syyttävän katseen kohti harakoita, jotka aamuyön valoisina tunteina käyvät nokkimassa siellä ja täällä. Ainakin minun sipulit on harakoille jalkapalloja tai nokkapalloja, mitä sitten pelaavatkaan 🙂 Tai sitten variksille tai naakoille. Syyllisiä riittää.

 • Maria/Luomulaakso

  Saattaa noiden rastaiden joukkoon olla meilläkin eksynyt muutama harakka ja varsi. Naakkoja en sen sijaan ole ainakaan vielä bongannut. Ehkäpä meillekin pitäisi hankkia jonkin sortin Luisa Luiseva. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.