Arki

Piilotettu synttäripaketti

Vanhin poikani täytti tällä viikolla vuosia. Meillä onkin ollut synttäreitä aika tiuhaan aina kesäkuusta lähtien, sillä iso osa meidän perheestämme juhlii näiden kesäkuukausien aikana vanhenemistaan.

Vanhimmaiseni muistutti vielä synttäreitä edeltävänä iltana, että piilotan hänen lahjansa hyvin. Meillä on ollut tapanan poikien  kasvettua piilottaa paketti jonnekin ja lapset ovat saaneet nauttia niin etsimisestä kuin löytämisestäkin. Saatesanoina tuli vielä, etten saisi piilottaa sitä samaan paikkaan kuin piilotin pojan paketin heinäkuussa. No, aikomus ei todellakaan ollut piilottaa samaan paikkaan. Tällä kertaa piilo ei ollutkaan ihan helpoimmasta päästä vaan suorastaan pirullisen hankala, sillä pakettia ei voinut lainkaan nähdä ja lapsilla ei ollut hajuakaan kasvihuoneemme pöydän rakenteista.

Piilotettu synttäripakettiVanhimmaiseni lahja oli sidottu pöydän alle kiinni. Hetken aikaa sitä sain väkellellä yön myöhäisinä tunteina, mutta onnistuin saamaan paketin vakaasti kiinni pöydän alla oleviin poikkipuihin. Pakettia ei nähnyt kuin siten, että todella kömpi pöydän alle katsomaan. Piilo oli oivallinen. Niin hyvä, etteivät lapset löytäneet pakettia, vaikka konttailivatkin kasvihuoneen lattialla ja olin aivan varma, että nyt he sen löytävät. Mutta ei. He etsivät pakettia joka puolelta taloa ja tarvittiin monta suuntaa antaavaa ohjetta systeemillä ”kuumaa” tai ”kylmää” ja ”varpaat savuavat ihan kohta” ennen kuin paketti lopulta löytyi. Ensi vuodeksi pitääkin sitten onnistua keksimään vähintää jotain yhtä ovelaa. Piilo oli lapsista hauska ja vähintään yhtä hauskaa oli irrottaa pöytään kiinni sidottua pakettia.

Tänään synttärisankarin kunniaksi tehtiin myös raparperikakkusia, jotka höystettiin mansikkaisella JYMYllä ja nautittiin yhdessä perheen kesken. On muuten mahtavan mansikkaista jäätelöä!

kuva_jymyherkku


free web statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

  • Maria/Luomulaakso

   Lapset ovat tykänneet hurjasti tuosta paketin piilotuksesta. Tuohan se vähän lisäjännää päivään. 🙂 Ja kiitos, taisivat raparperikakkuset olla hyviä, kun katosivat aika nopeaan. 🙂 Mukavaa iltaa sinulle, Saara. 🙂

 • Tiia K

  Täytyy kyllä sanoa, että oli niin jymypiilo, että oksat pois! Aivan ihana pöytäliina muuten. <3 Raparperi on suurta herkkua, nami ja Jymyjädeä en ole vielä maistanut, mutta paljon hyvää kuullut. .)

 • Maria/Luomulaakso

  Olen kyllä aika tyytyväinen keksimääni piiloon. 😀 Ensi vuodeksi on kyllä haastetta keksiä yhtä hyvä tai parempi. Pitää ehkä aloittaa suunnittelu ajoissa. Ja kiitos, pöytäliinasta tykkään itsekin tosi paljon. 🙂

  Raparpereja löytyi onneksi vielä muutama puskasta niin ei tarvinut verottaa pakastimen varastoja. Jymyä kannattaa kyllä kokeilla. On mahtavan makuista! Ihanaa iltaa, Tiia. 🙂

 • Oman näköinen

  Ihan paras juttu tuo lahjan piilottaminen. 🙂 Meillä kotona piilotettiin pääsiäisenä jokaiselle pääsiäismuna ja sen etsiminen oli parasta mitä tiesi.
  Ja nuo raparperikakkuset näyttävät kyllä herkuilta. Mulla on pakastimessa raparperia, siitä voisi vaika muffinsseja tehdä.

  • Maria/Luomulaakso

   Pääsiäismunat piilotellaan meilläkin! 😀 Kai se vaan niin on, että etsiminen on hauskaa oli kyseessä mikä juhla tahansa. Raparperimuffinit ovatkin hyvä idea! Pitää pistää korvan taakse, josko niitä seuraavalla raparperikerralla sitten. 🙂 Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.