Puutarha,  Taimikasvatus

Pieniä pistokkaita

Pieniä pistokkaitaTänä vuonna en paljon ole taimia kasvatellut. En vielä jaksanut niin paljon ja tuumin, että pieni täystuho saattaisi tehdä elämämme aika hankalaksi, jos ikkunalaudat olisivat edellisten vuosien tapaan tupaten täynnä kasvin alkuja. Niinpä ikkunoistamme on tänä vuonna nähnyt ulos ilman, että tarvitsee kurkistella vihreiden lehtien lomitse.

Pistokkaita sen sijaan olen napsinut kaupan yrteistä tänä vuonna ihan urakalla. Enimmäkseen meillä on tosin kasvateltu basilikan alkuja, mutta eksyipä joukkoon muutama minttu kavereineen ja onpa jälleen meneillään yritys saada rosmariini viihtymään edeltäjiään paremmin.

Basilikoissa on jo suurimmassa osassa varsin komeat juuret. Pian on aika alkaa istutella niitä purkkeihin ja parin viikon päästä ajattelin uskaltaa käyttää niitä kasvihuoneessa ulkoilemassa. Jospa ne sitten aika pian sen jälkeen voisivat muuttaa sinne ihan pysyvästi. Satunnaisen hallayön varalle on säteilylämmitin, jos en kaikkia kasvivauvoja saa sisälle siirrettyä.

Pistokkaiden ohessa on puuhailtu paljon pihallakin sekä uudelleen järjestelty kasvihuonetta, jotta sinne pääsisi tänä kesänä mukavammin syömään. Viime vuonna saimme sinne uuden pöydän, kun mieheni työpaikalla puhalsivat uudet tuulet ja he halusivat päästä eroon mustasta ruokailuryhmästä. No, sepä muutti sitten meille ja aiemmin kasvihuoneessa majaillut ruokapöytä päätyi mieheni työhuoneeseen pelipöydäksi helpottamaan niin miniatyyreillä kuin lautapeleilläkin pelaamista.

Lapset odottavat jo vesikielellä, että saamme kasvihuoneen lopulliseen kuosiin (jos se nyt edes ikinä on mahdollista…) ja täytyy myöntää, että sitä odotan minäkin. Tänä vuonna aion järjestää sinne tilaa myös keinutuolilleni, sillä on  ihanaa istua kasvihuoneessa, kuunnella kuinka tomaatinvarret venyvät, kimalaiset surisevat katonrajassa ja aurinko houkuttelee jokaista kasvia kasvamaan aina vain suuremmaksi ja suuremmaksi. Kesäinen kasvihuone on aivan omanlaisensa maailma.web counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.