Puutarha,  Villivihannes

Nokkoskausi hyvässä vauhdissa

Nokkoskausi hyvässä vauhdissaVillivihanneksia on odotettu koko talvi – siis tuoreita sellaisia. Pakastimesta ja kuivattuna niitä on toki talvellakin käytetty, mutta kyllä tuoreet ovat jotain ihan muuta! Tämän aamun pihakierroksella huomasin, että nokkoskausi on todella hyvässä vauhdissa ja meille taitaa tulla vielä kiire, että saamme kaikki suloiset nokkoset talteen ennen kuin venyvät mahdottomiksi hujopeiksi. Meillä tosin napsitaan kyllä talteen isompienkin nokkosten lehdet vuodenajasta riippumatta. Pienistä nokkosista voi hyvin käyttää myös varren, joka on vielä ihanan pehmeä.

Pari vuotta takaperin aloimme nokkosviljelijöiksi. Yksi iso kasvimaalaatikko halusi sitkeästi kasvattaa paremmin nokkosta, kuin mitään muuta ja nokkosen poistaminen sieltä alkoi tuntua loputtomalta työltä. Niinpä tulimme siihen tulokseen, että levitköön ja täyttäköön maan. Ja niin nokkonen teki. 😀 Siellä missä ennen kasvoivat pinaattimme, kasvaa nyt nokkosta suurina mattoina. Jonkun mielestä kasvimaalaatikko menee hukkaan tässä käytössä, mutta me olemme eri mieltä.

Loppujen lopuksi on aivan sama, mitä laatikossa kasvaa kunhan se on syötävää. Meillä onkin nyt kohtuu tiheä, reilun neljän neliön kokoinen nokkosviljelmä, joka tuottaa koko vuoden nokkoset. Se täytyy myöntää, että rikkaruohojen nyppiminen nokkospenkistä ei ole kovin suosittua. Onneksi rikkaruohoja ei siellä pahemmin näykkään muutama heinää lukuunottamatta. Nokkonen on aika tehokas peittämään alleen kaiken muun. Hyvä niin. Onpahan ainakin yksi todella vaivaton ja helppo laatikko hoitaa, jossa saakin tehdä sitä puutarhan hauskinta osuuttaa keväästä myöhäiseen syksyyn.

Sadonkorjuuta ei voita oikein mikään. 🙂

Nokkoskausi hyvässä vauhdissa

shopify analytics toolSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.