Puutarha

Materiaalia hyönteishotelliin

Viikonloppuna nytkähti takapihan projekti taas himpun verran eteenpäin.

Lasten kanssa lajittelimme viime kesänä kasatun puupinon puun pätkiä ja irrottelimme osasta kaarnaa. Hommaa riitti ihan mukavasti ja pienimmäinenkin jaksoi olla touhussa hienosti mukana.

Kaarnaa kuoriessamme pohdimme samalla, millaisen hyönteishotellin oikein rakennamme. Sen verran keksimme, että puun pätkiä sinne ainakin laitetaan. Poraamme niihin reikiä ja toivomme, että vaikkapa villimehiläinen päättäisi siellä kasvatella jälkikasvuaan. Omat koloset pitää löytyä  myös leppäkertuille ja perhosille. Tekemistä siis riittää  – etenkin, kun ensin pitää rakentaa kompostiseinämämme, joka toimii ötökkähotellin pohjana.

Materiaalia hyönteishotelliin

Pihamme männyt ovat tuottaneet meille jo  roppakaupalla käpyjä ja nekin tulevat päätymään tähän rakenteilla olevaan viiden tähden hotelliin. Ja risuja sekä kuivia heiniäkin on ihan omasta takaa. Kaikenlaiset luonnonmateriaalit ovat oivia materiaaleja tähän ötököiden unelma kohteeseen.

Huomenna  lasten koulupäivän jälkeen jatkamme projektia yhdessä ja samalla taas suunnittelemme takapihaa eteenpäin. Tällä hetkellä pohdinnan alla on, millainen katto ötökkähotelliimme oikein tulee. Sateeltakin sen pitäisi suojata ja olisihan se mukava, että silmiinkään ei sattuisi sitä katsellessa. Lasten suunnitelmat ovat vain yleensä kovin futuristisia ja ehkä välillä hiukan epäkäytännöllisiäkin, mutta ainakin ehdottomasti hyvin mielenkiintoisia ja mielikuvituksellisia.

Millaisia hyönteishotelleja teillä on vai onko sellainen hankinnan alla?

kuva_kaarna02shopify traffic statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

 • Suklaalevysoitin

  Voi että kiva projekti! Itelläkin toiveissa olis joskus rakentaa hyönteishotelli. Ehkä ensi vuonna 🙂 Jotakin pientä ollaan koitettu pihalle ötököitä varten jo järjestää, lahoavia koivunrungon pätkiä ja käpykasoja.

  • Maria/Luomulaakso

   Kiva näitä tosiaan on tehdä. 🙂 Ja tuntuu, että hyönteishotelleja ei voi koskaan olla liikaa! Luulen, että kesän mittaan puutarhaan tupsahtelee sinne tänne pienemiäkin, niin saadaan rakennusprojekteista jääneitä pieniä hukkapalasia käyttöön. Hyvin käteviä ja toimivia nuo lahoavat rungon pätkät ja käpykasatkin.

 • 60luvunnahkahousut.com

  Minä ostin vuosi sitten sellaisen valmiin pienen hyönteishotellin jossa on eripaksuisia pillin muotoisia oksia täytteenä. Viime kesänä maalasin sen kun maalasin kasvihuoneen jonka seinällä hyönteishotelli on. Sinne muutti viime vuonna loppukesästä joitakin öttiäisiä, heti maalaamisen jälkeen eli ne tykästyivät hotellin uuteen väriin kun eivät siellä alkukesästä majailleet 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Valmiit hyöteishotellit ovat kyllä käteviä. Sain äidiltäni sellaisen lahjaksi muutama vuosi sitten ja se on kyllä ollut varsin mukava kapistus.

   Ehkäpä nuo teidän öttiäiset ovat tarkempia sisustuksesta ja muuttivat vasta, kun koti oli viimeistelty. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.