Puutarha

Kokemuksia ampiaiskarkottimesta

Meillä on vielä tuoreessa muistissa mahtava ampiaispesä, joka oli saanut kaikessa rauhassa kasaantua erään pihallamme olevan aidan väliin. Kyseistä aitaa ei enää onneksi ole, mutta joka kevät ovat pörriäiset jaksaneet vallata jokaisen oviaukon yläpuolen ja pesiytyvät katon väliin ja surraavat siitä sitten ötökkäverhoista huolimatta sisäänkin. Lisäksi tiettyyn aikaan kesästä putoilee pesästä pieniä ampiaisiakin kulkureitille ja paljasvarpaiset eivät aina tätä tahdo muistaa.

Viime vuonna olivat varpaat kuitenkin turvassa.

Kokemuksia ampiaiskarkottimesta

Viime keväänä meille kotiutui muutama “ampiaispesä”, joiden tarkoituksena olisi kertoa noille kutsumattomille vieraille, että tämä paikka on jo varattu. Väittävät nimittäin, etteivät ampiaiset pesi liian lähellä toisiaan. Kirjoitin näistä hämäyspesistä jo viime vuonna täällä.

No, viime vuoden kokemukset ampiaiskarkottimista olivat hyviä tai sitten oli todella erilainen vuosi kuin aiemmat ampiaisvuodet ja siihen en oikein jaksa uskoa, sillä suunnilleen viimeiset kymmenen vuotta ennen näitä pesiä, olivat ampiaiset aina olleet vieraanamme.

Oven edustamme  olivat ihmeekseemme viime kesänä täysin ilman ampiaispesiä ja saimme koko kesän kipitellä kaikessa rauhassa ovesta sisään ja ulos. Toivotaan, että ovat tänä vuonna vähintään yhtä tehokkaita, sillä emme kaipaisi enää pari vuotta sitten ollutta tilannetta, jolloin ampiaisia oli loppu kesästä jo niin paljon, että emme itse voineet edes oleskella ulkona tai kerätä marjoja, sillä ampiaiset pistelivät poskeensa nekin. Marjapensaat ihan kuhisivat niitä ja koko piha tuntui olevan täynnä surinaa ja pörinää.

Viime vuoden kokemuksella toivon, että nämä toimivat tänäkin vuonna yhtä mainiosti ja saamme jakaa pihan vähemmän ärhäköiden pörriäisten kanssa.

kuva_ampiaispesa


shopify analytics ecommerceSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.