Haasteet / Listat

Liebster award Avelta sekä arjen tasaantumista

Verikokeen tulokset sain eilen ja selvisi, että veritulppariski pitäisi tällä hetkellä olla aikamoisen pieni. Jäljelle jää siis todennäköisesti tulehdus, jota lähdetään nyt alkuun hoitamaan tulehduskipulääkkeellä. Tosin paikallisvalmisteella, koska tulehduskipulääkkeet suun kautta saavat aikaan hengityskatkoksia. Toivottavasti puree tämä hoito, sillä niin hyvässä muistissa on reilun puolentoista vuoden takainen antibioottikuurikasa, että uutta en kaipaisi. Silloin tulin saaneeksi ainakin kymmenen kuuria, joko suun kautta tai suoraan suoneen.

Enpä ole tainnut kuitenkaan koskaan olla näin iloinen saadessani tulehduksen! Kyllä se aina tulpan voittaa! 😀

On mukavaa, kun arki voi taas pudota nätisti takaisin uomaansa ja soljua hiljalleen eteenpäin. Varmaa kuitenkin on, että tulevaisuudessa vastaavanlaisia tilanteita tulee eteen vielä monta kertaa. Onneksi niistä suurin osa tulee  olemaan vääriä hälytyksiä. Ja totta kai toivomme, että kaikki.

Ihanien uutisten jälkeen oli mukava alkaa vastailla ihanalta Avelta saamaani Liebster awardin kysymyksiin. Käythän myös kurkkaamassa Aven Ave Katariina-blogia.

Iso kiitos, Ave. Oli ihana yllätys. ❤

Tässäpä Avelta saamani kysymykset ja niihin naputtelemani vastaukset :

liebster-blog-award

1. Mitä kuuluu? 🙂

Kiitos, ihan hyvää.  Puutarhaa laitellaan pakettiin talvea varten, pukukirjoja selataan uusien vaateideoiden saamiseksi, jotta kaapin kangasvarasto pienisi. Tavallista erityislapsiperheen arkea elellään päivä kerrallaan.

2. Milloin ja mistä syystä aloit bloggaamaan?

Bloggaamisen aloitin jo vuonna 2008. Blogi aloitti silloin toisella nimellä, mutta muokkautui sitten vuosien varrella lyhyesti Luomulaaksoksi.

Bloggaamisen aloitin lasten elämässä ilmenneiden erityistarpeiden vuoksi. Kaipasin vertaistukea ja kirjoittaminen oli luonteva tapa ilmaista itseäni ja ajatuksiani. Blogista muodostui polku vertaistukeen, mutta myös henkireikä arjen keskelle. Eko ja luomu ovat olleet mukana alusta  saakka.

3. Mikä on mielipuuhaasi vapaa-ajalla?

Kirjoittaminen, lukeminen, puutarha, valokuvaus, leipominen, elokuvat, historia, pukuhistoria….

Tosin se vapaa-aika on nykyisin aika kortilla ja yritänkin monesti yhdistää vähäisen vapaa-ajan kiinteästi blogiin, niin saan tehdä useampaa rakastamaani asiaa yhtä aikaa. 🙂

4. Jos voisit tavata kenet tahansa (elävän tai kuolleen henkilön), kuka se olisi?

Tämä on aina vaikea kysymys, mutta äkkiseltään sanoisin, että Audrey Hepburn, joka on yksi lempinäyttelijöistäni, mutta oli myös  UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs, joka kiersi ympäri maailmaa puhumassa lasten oikeuksien puolesta

5. Keräiletkö jotain? Mitä?

Taidanpa keräillä…. Vanhoja joulutonttuja (ja vanhoja joulukoristeita yleensäkin) Ennen tapasin keräillä kaikkea Disneyä. Nykyisin en enää, vaikka elokuvista ja niiden hahmoista pidänkin ja kokoelma on hyvässä tallessa.  Perheen myötä tarvitsee kuitenkin miettiä tarkemmin, mihin rahansa käyttää. Ja niin mukavaa kuin onkin kokoelmaa välillä käydä kurkkimassa ja kääntelemässä käsissään jotain esinettä, niin se aika taitaa olla nyt ollut ja mennyt.

6. Millainen olisi unelmien syyspäivä?

Varmaankin rauhallinen hetki kasvihuoneen keinussa peiton, kirjan ja hyvän suklaan kera. Tai sitten kävelyretki syksyltä tuoksuvassa metsässä lasten kanssa.

7. Mikä inspiroi sinua tällä hetkellä bloggaamaan?

Oi, tämä on vaikea kysymys! Niin kovin moni asia! Kaikki ekojutut ja kuinka yhdistää eko ja luomu ihan tavalliseen arkeen. Lasten erityistarpeet. Uudet reseptit ja vanhat rakkaat reseptit. Banaaninkuoret. Puutarha, perhe, ensi kesän istutettavat kasvit. Uudet vaatesuunnitelmat. Haaveet, unelmat, ajatukset… Lista taitaa olla loputon!

8. Mikä on lempikirjasi?

Yhtä on aina vaikea valita ja yleensä tapauksissa, jossa on pakko vain yksi valita, niin sanon Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssin. Se taitaa sisältää lähes kaiken oleellisen elämästä.

9. Jos voisit matkustaa mihin vain, niin minne suuntaisit?

Luulenpa, että mikä tahansa kohde, jossa pääsee tutustumaan antiikinaikaiseen elämään  tai sitten keskiaikaisiin linnoihin,  toimii. Niin kauan kuin muistan, on listalta löytyneet Kreikan ja Italian lisäksi myös Skotlanti ja Irlanti ja kyllähän sitä Englannissakin olisi mukava käydä. Oikeastaan mikä tahansa historiallinen kohde kiinnostaa.

10. Mitä ruokaa teillä syödään eniten?

Varmaan kaikkein eniten tehdään kreetalaista/kreikkalaista ruokaa, mutta myös kotimaisia mumminaikaisia ruokia. Perinteet kunniaan. Uusiakin kokeillaan aina välillä ja joskus risteillään enempikin eri maiden keittiöiden välillä.

11. Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

Varmaan arki jatkuu silloinkin aika samanlaisena. Olen kotiäiti ja varmaan myös silloin. Tulevaisuudesta ei kuitenkaan koskaan voi olla varma, vaikka kuinka suunnittelisi ja päättäisi. Toivon, että viiden vuoden päästä minulla olisi vähän enemmän omaa aikaa ja ehkäpä se toisi mukanaan niitä asioita, joista perheen lisäksi olen haaveillut. Ne eivät onneksi sulje toisiaan pois.

Haastan mukaan seuraavat blogit lukijamäärästä riippumatta:

100outdoor
Joulu Mimmin luona
Kuiskauksia
Mansikkatilan mailla
Minäkö keski-ikäinen?
My  My Woodland  Garden
Napamassu
Navettapiiaan Puuhamaa
Ruusumäki
Satuelämää
Tipulassa

 

Ja tässä  kysymykseni haastetuilla bloggaajille:

 1. Miksi ja milloin aloit kirjoittaa blogia?
 2. Mikä elämässäsi on tärkeintä?
 3. Oletko unelma-ammatissasi?
 4. Mitä ekologisuus sinulle merkitsee?
 5. Lempikirjailijasi?
 6. Jos saisit hemmotella jotakuta yhden päivän ajan, kuka se olisi ja miksi?
 7. Harrastuksesi?
 8. Millaisista elokuvista pidät?
 9. Mitä kodinkonetta ilman et haluaisi elää?
 10. Mainitse 3 asiaa, joista olet kiitollinen
 11. Oletko viherpeukalo?

Liebster awardsin säännöt:

Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

Ainakin osa mukaan haastamistani blogeista on jo tainnut tämän haasteen aikaisemmin blogiinsa saada. Mukava olisi kysyksiin vastaukset lukea, mutta vastauspakkoa ei toki ole. 🙂


shopify site analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


24 Comments

 • Satu N. / Satuelämää

  Kiitos Maria haasteesta. Otan sen oikein mielelläni vastaan!! Kävin pikaisesti blogissasi ja huomasin jääneeni sinne hieman pitemmäksikin aikaa. Sinulla on todella mielenkiintoinen ja monipuolinen blogi, joten laitanpa sinun omaan blogilistaani. Elämämme on monessakin suhteessa erilaista, mutta koen jollain tasolla olevani kuitenkin saman henkinen. Olin aivan hämmästynyt kun lempinäyttelijäsi ja kirjasi ovat tismalleen samat kuin minulla. Tuntuipa kivalta löytää blogisi…harvoin tulee ihan oikeasti tällainen “hyvä olo”. Olethan sinä minulle ihan vieras ja tuntematon ihminen…hassua! Tsemppiä sinulle ja auringonpaistetta!! T: Satu (Satuelämää blogin takaa)

  • Maria/Luomulaakso

   Ihana juttu. 🙂 Jäänkin sitten odottelemaan vastauksiasi. 🙂 Ja mukava kuulla, että blogini sisuksista löytyy kiinnostavia aiheita. Tylsäähän se taitaisi olisi kirjoittaa, jos kukaan ei koskaan yhtään tykkäisi yhdestäkään tekstistä, vaikka kirjoittamisesta paljon pidänkin. 😀

   Hauska sattuma kyllä, että niin näyttelijä kuin kirjakin osuvat noin kohdilleen. Harvoin olen edes tavannut ihmisiä, jotka noista molemmista pitävät. Tai enhän ole sinuakaan tavannut, mutta joskus tuntuu, että blogien kautta oikeastaan tapaa ihmisiä paremmin, kuin sillä lailla ihan oikeasti. Jotkut ihmiset vain tuntuvat mukavilta jo parin rivin jälkeen. 🙂

   Kiitos. <3 Ihanaa viikonloppua sinne sinulle, Satu. 🙂

 • Sara - My Woodland Garden

  Oi, kiitos haasteesta, Maria! Vastaan mielelläni kiinnostaviin kysymyksiisi. Olen kerran jo osallistunut Liebster Award -haasteeseen, mutta eihän se haittaa, kun kysymykset ovat aina uusia ja nyt on hauskan näköinen uusi tunnuskin! 🙂
  Koetan vastata mahdollisimman pian, mutta kyllä se ensi viikolle menee. Koetan löytää myös muutaman kivan kuvan postaukseen.
  Hyvää vointia ja terveyttä teille – arkeen ja juhlapäiviksikin. 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Kiitos. <3

   Mukava, että osallistut! Näitä on aina niin mukava lukea. Vastaamisella ei ole kiire. Vastailet, kun kerkiät. 🙂 Elämää on blogien ulkopuolellakin. 😀 Kuvasi ovat muuten aina niin mahtavia! Nuo edellisetkin...niihin ihan unohtui ja jäi vain tuijottelemaan. <3

   Ihanaa, alkavaa viikonloppua, Sara!

 • Johanna

  Kiitos Maria haasteesta! On mielenkiintoisia kysymyksiä. Ja huh helpotus, että se ei ollut veritulppa! Minäkin jo ihan jännitin täällä.

  Mukavaa päivää! <3

  • Maria/Luomulaakso

   Kiitos. <3 Oli kyllä taas viikon (ellei vähän pidemmänkin ajan) paras juttu! Kyllä tulehdus aina tulpan voittaa! 😀

   Ihanaa alkavaa viikonloppua ja aurinkoisia syksyisiä puutarhahetkiä. 🙂

 • Kati

  Kiva kuulla, että voit paremmin. Terveys on niitä tärkeimpiä juttuja kuitenkin 🙂

  Ja kiitos haasteesta. Olen ihan himpun laiska tarttumaan näihin, vaikka joka kerta ne lämmittävät mieltä yhtä paljon. Mä tsemppaan! 😀

 • Taina/Mansikkatilan mailla

  Kiito Maria!<3 Mua on haastettu tällä viikolla nyt kolme kertaa, mutta olen ainostaan otettu ja iloinen.:D Yritän ehdottomasti vastata näihin. koska tykkään kovin lukea näitä haasteita toisten blogeista. Aina oppii tuntemaan ihmistä blogin takana paremmin.:) Lokakuun aikana, lupaan!:)

 • Napamassu- Mami

  Kiitos haasteesta <3
  Mielellämme siihen osallistumme, tää o jotain uutta ja ihmeellistä wwaaau 🙂

  Tutkailemme hetken ikkän kanssa tätä ja aloitamme sitten kirjoittelemisen, tämän viikonlopun aikana saadaan varmaan teksti tehtyä 🙂 Kiitos paljon vielä <3

  Ihanaa viikonloppua sinne <3

 • Tiia K

  Kivoja vastauksia ja kivoja kysymyksiä. Laitan tämän talteen ja toteutan tässä syystalvella, siellä on 3 haastetta odottamassa, mutta kaikki haasteet ovat kunnia-asia ja sinulla on niin kivat kysymyksetkin.

  Aurinkoa päivään <3

  • Maria/Luomulaakso

   Kiva, että tykkäsit. <3 Ja ei tämän kanssa tosiaan ole mikään kiire. Teet, kun ehdit ja jos et ehdi, niin et tee. 🙂 Mutta tietenkin kiva on kuulla sinunkin vastauksesi! <3

   Ihanaa päivää! 🙂

 • Ave

  Oi olipa ihana lukea vastauksiasi! Kiitos kun osallistuit! <3

  Ja onneksi sait lääkäriltä hyviä uutisia! On pelottavaa elää epätietoisuudessa ja jännittää, millaisia tuloksia sieltä oikein tulee.

  Aurinkoista viikonloppua! 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Kiva kuulla. Ja kiitos, että sain mahdollisuuden osallistua. Nämä ovat aina niin ihania juttuja. 🙂

   Lääkärin uutiset oli kyllä ihana kuulla. Vaikka kuinka ovat väärät hälytykset arkipäivää jo niin ei niihin silti tunnu oikein tottuvan.

   Ihanaa viikonloppua! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.